I'm back!

Ok det var ett tag sen sist! Men nu är det dags igen!

Skillnaden nu är att jag inte riktigt har nåt i skallen som jag tänkte jag skulle skriva om så vi får se vart vi hamnar.

Livet är en rätt komplicerad pryl. Att leva är ganska lätt... Vi har inbyggda reflexer i kroppen som ser till det (andning, hjärtpuls osv.). En frisk människa har inte direkt några problem att leva. Även om man bara ligger i sängen hela dan och inte gör ett skvatt lever man. Det är liksom bara att extistera.

Däremot är LIVET svårare att gräppa. Hur kommer det sig att det helt plötsligt kan födas en individ som lever några år och sedan avslutar det liv som påbörjats några år tidigare? Hur kommer det sig att alla dessa liv är helt olika de andra liven runt omkring. Hur kommer det sig att vissa liv möts för en kort stund medan andra möts och håller ihop för evigt? Varför slutar vissa liv tidigare än andra? Hur kommer det sig att vissa liv är mycket "bättre" än andra?

Frågorna om själva LIVET är väldigt många. Personligen tycker jag dethär starkt visar att LIVET inte kan vara värdelöst.
Om vi enbart är menade att vara en DNA-klump som kliver omkring på jorden under en tid för att sen försvinna i glömska så borde ju inte livet vara en sån stor grej direkt.

"OK! En ny människa föddes! Vilken gullig unge! =D Men det spelar ju ingen roll... Hon kommer ändå dö inom 100 år ungefär... Vi får väl hoppas hon gör nåt bra med sitt liv!"

Är det så simpelt? Isåfal vill jag säga en sak! BOOOOOOOOOOOOOOORING!
Frågar du mig så låter det helt ologiskt!
Varför är vi så otroligt förundrade över livet? Varför är vi så otroligt rädda för döden? Det är ju bara en naturlig process! När man föds är man bara ännu en mun att mätta på denna döende planet och när man dör så blir man ju bara näring till jorden igen. Låter ju skitbra eller hur! Döden innebär att man betalar tillbaks det man en gång "lånat" från planeten Jorden.

Är det så? Eller är det så att det finns något bakom?
Ojoj vad det lät som en klyscha! (vet inte hur det stavas)

Jag tror inte att livet är en meningslös vandring som går ut på en bart att överleva.
Jag tror livet har en djupare mening. Jag tror att mitt liv, ditt liv och allas liv är väl planerat och uträknat så att det ska bli så bra som möjligt.
"OK! Tänker du! Jag fattar poängen! Så Gud har en mening plan med livet? Varför har så många det så dåligt då?"

Jo förstår du! Gud har en plan med ditt, mitt och allas liv. Han har inte en styrspak som styr ditt liv. Han säger "Jag har tänkt att ditt liv ska se ut ungefär såhär. Jag har tänkt riktigt ordentligt på det å det blir riktigt bra faktiskt! Kanske lite knepigt då och då men jag lovar dig att det kommer vara värt det i slutändan!"

Om vi då säger "Haha nejdu! Den gubben går jag inte på! Du ser ju att mitt liv ser ut såhär nu så jag tycker jag ska gå åt dethär hållet istället!"

Då är det klart det kan gå åt pipan! Vi ser ju bara livet som är NU! Gud ser livet som var DÅ, livet som är NU och livet som kommer vara SEN. Du tror inte han har lite bättre koll på vilken väg du borde gå?

Jag säger inte nu att det är ett absolut måste att göra precis som Gud säger i alla lägen. Men då måste man vara beredd på att ta konsekvenserna! Vilket för oss in på nästa ämne!

Döden! Vad innebär det då att dö?
Jo. Jag tror att efter man har dött hamnar man i en sak som kallas "dödsriket". Dödsriket tror jag är inte detdär hemska helvetiska som man kan förknippa det med. Det kommer vi till senare. Dödsriket är som nån slags "mellan hållpats" mellan dethär livet och nästa. Hur det ser ut, hur det är och vad man kommer göra där har jag inte den blekaste aning om. Men en sak vet jag. När domedagen är kommen och fullbordad kommer Gud att döma ALLA! Det innebär även oss kristna. Vi kommer få reda på exakt vad som har hänt i våra liv! Alla misstag, alla tabbar, alla vinster och allt bra. ALLT kommer visas upp och vi kommer dömas skyldiga för vi gör alla fel någon gång.

Men här kommer det balla! Den person jag tror har fixat problemet, Jesus, kommer då att säga att en rackarns massa av dedär grejjerna inte räknas. Han har ju redan betalt detdär. Det enda vi behöver göra då är att ha vårt namn inskrivet i en viss bok (Livets Bok). Gud kommer fråga "Är du säker på att det är rätt person?". "Ja!" Kommer Jesus svara! "Kolla i registret!" Efter en snabb koll i den långa listan med namn kommer gud säga "Sannerligen här står det! Ok det är lugnt! Du får komma in!"

(Notera att detta är en fri tolkning. Jag har ingen aning om det kommer gå till exakt så... Men nåt åt det hållet skulle jag tro...)

Det får nog räcka för tillfället!

Tjingeling!

RSS 2.0