^^

Fick en fråga från "tvivlare" här nu angående syndn...

Vad jag uppfattar så handlar frågan om varför gud inte bara förlät Adam och Evas synd att äta fel frukt från början så hade vi sluppit lidandet vi har idag som skapas på grund av synden.

Mitt svar på den frågan är följande:

Det finns en sak som Gud inte tål och det är synd. Synden är motsatsen till Gud vilket innebär att Gud och synden inte kan fungera på samma plats. Där synd finns kan inte Gud vara och där Gud finns kan inte synden vara. En av dem måste bort för att den andra ska få plats. Därför kunde Gud helt enkelt inte se mellan fingrarna angående tidernas första synd. Det finns många som förkastar bibeln när de läser gamla testamentet med alla dess regler och lagar och hårda ord. Och man får många gånger kritik som kristen för att gamla testamentet är en "sjuk bok" och att vi tillber en grym och ond Gud.

Så, min vän, är inte fallet!

Ja! Gamla testamentet är väldigt rakt och ganska hårt! Men det finns en väldigt vettig anledning!

SYNDEN!

Den största skillnaden på Gamla Testamentet och Nya Testamentet är JESUS!

I gamla testamentet finns inte Jesus men i nya finns han! Jesu uppgift på jorden var att betala syndens lön en gång för alla....

Det står i bibeln såhär: "Syndens lön är döden men Guds gåva är evigt liv..."

Gud sa i början av första mosebok att om Adam och Eva åt av den förbjudna frukten skulle de dö.
De skulle dö för att då kom synden in i deras liv (syndens lön = döden... så enkelt är det).
Gud ville självklart inte att de skulle dö! Tvärt om! Gud ville leva med dem i all evighet och ha det bra och mysigt!

Men eftersom de nu åt av denhär frukten hade de gått emot Gud och därigenom fått synd i sitt liv.
Gud tyckte inte alls om dethär så han började sätta en plan i verket. En plan som kulminerade i frälsning för ALLA genom Jesu död på korset!

Efter att Jesus dött så kan var och en få sina synder förlåtna genom att bekänna dem för Gud och ta emot förlåtelsen.
Var och en av oss kan få leva i evighet hos Gud med Gud om vi bara tar emot det under han gjort för oss! Det handlar inte om att börja bo i kyrkan, läsa bibeln 24/7, stå på torget och skrika att domedagen är nära eller såntdär...
Det handlar om att förstå att man själv inte är någon superhjälte men att Gud är det!


Sammanfattning:

Anledningen till att Gud helt enkelt inte bara struntade i den lilla synden Adam och Eva gjorde är att det helt enkelt inte går. Synden måste betalas och den måste betalas med blod! (detdär lät väldigt barbariskt och brutalt men här kommer det fina!)

Gud fixade det genom att låta sin son Jesus, som inte hade begått en enda synd i hela sitt liv och därför var skuldfri, dö på korset och betala allas skuld.



Hoppas jag har gett dig lite klarhet i frågan!

GBUA!

RSS 2.0