Kristen på goda grunder

Nu är det dags igen!

Denna gången ska det handla om varför jag är kristen.
Många vet jag tycker att vi kristna är skumma, knäppa hjärntvättade typer som blint lyder regler, går i kyrkan och tror på sagor som står i en gammal bok som borde ha förpassats till kartongerna på vinden för länge sedan.

Jag vill passa på att tala om att så är inte fallet! Inte för min del iallafall!

Jag vill inte tro på något bara för att. Jag vill inte hålla på med en massa skumma ritualer och såntdärnt bara för att det ska vara ett sätt för mig att slippa tänka på mina problem och därför få dem "lösta".
Det enda jag gör då är att stoppa upp dem på en hylla... Förr eller senare trillar de ner igen!

Jag vill att min uppfattning av den här världen ska ha vettigt med kött på benen och vara baserad på goda grunder! Det är ju ändå rätt så omfattande frågor... (Varför finns vi? Hur kommer det sig att vi finns? osv.)

Med anledning av detta funderar jag väldigt mycket! Jag kommer på en del smarta grejjer och en del mindre smarta grejjer... Jag skriver om det mesta här i bloggen! Så har du tid över så läs och begrunda!

Efter en rackarns massa funderande, olika teorier och så vidare har jag kommit fram till att det enligt logikens alla regler borde finnas en allsmäktig Gud som har skapat allting, kan allting, vet allting och är allting och överallt samtidigt.

(Hur kan man vara det? Det går ju inte att skapa universum och samtidigt vara universum juh! GUD FINNS INTE!)

Det som står inom parentes är saker man ofta får höra om man berättar sånthär för folk. Det folk gör när de motargumenterar är att de missar att utgå från själva huvudpoängen. Att det finns en allsmäktig Gud!
Ska man diskutera vad en allsmäktig Gud kan göra måste man ju utgå från att han finns... Och finns han är han ju allsmäktig vilket innebär att han kan göra precis vad som helst... Finns han inte är diskusionen meningslös och man kan likagärna gå å fika...



Läser du mina andra inlägg märker du att jag har en hel del tanke bakom det jag säger.
Det finns med andra ord en vettig anledning till varför jag ber. För jag tror att det kommer fungera.
Jag struntar blankt i HUR Gud gör alla balla saker... Det är irrelevant... Det viktiga är ATT han gör dem!


Jag vet inte riktigt vad mer jag ska skriva nu så det får räcka för tillfället...
Jag kommer säkert komma på nåt skojj på bussen förr eller senare å då äre dags igen!

TJINGELING så länge!

RSS 2.0