Katt/tiger eller tiger/katt?

Bussar är bra grejjer^^ Det tycker iallafall jag! Jag kommer ofta på en himla massa smarta grejjer när jag sitter på bussen. Det knepiga är att det ofta bara är små tanke skott som jag glömmer sen under dan. Men häromdan kom en grej som jag grubbla vidare lite på.

Jag tänkte att jag kan skriva ner det här så jag kommer ihåg det sen. Jag kommer jobba på tanken medan jag skriver så bli inte förvånade om det blir lite förvirrande här och där!

Är du en katt/tiger eller en tiger/katt?

Jag kom på att bland alla sorters människor finns det 2 typer som är ganska intressanta. Dessa är katt/tiger typer och tiger/katt typer. Kom ihåg att det som skrivs här är bildligt talat. Annars blire skumt!

Men hursomhelst!
Man skulle kunna säga det att dessa två typer består av en katt och en tiger. De är en och samma person fast både en katt och en tiger. Låter kanske lite komplicerat men läs här så ska du få se! =P Skillnaden mellan dehär typerna är vilken som syns mest. Tigern eller katten. Men båda har både en katt och en tiger.

Tiger/katt typer fungerar såhär:

En tiger/katt typ är kanske stor och farlig, eller skräckinjagande som en tiger. Man ser en stor farlig tiger. En tiger fruktar inget och är inget man direkt bråkar med utan en vettig anledning. Tigern får mycket respekt eftersom han... är en tiger...
Men glöm inte att tigern har en katt! Denhär katten syns inte så ofta. Eftersom den sitter på insidan. Katten ser ut som en tiger men är egentligen en liten snäll katt som helst håller sig undan från stora läskiga damsugare å annat hemskt.

Katt/tiger typer fungerar såhär:

EN katt/tiger typ å andra sidan är tvärt om. De ser ut som en liten gullig katt som inte är så mycket för världen. Vissa kanske tycker den lilla katten är söt. Men tigrarna älskar att retas med katten och få den att känna sig liten och klen. Kattn sätter inte emot så mycket mot tigern för den vill inte bråka med tigern. Men också katten har sin tiger. Denhär tigern syns inte så ofta. Eftersom den är på insidan. Katten är på insidan stor och stark som en tiger. Katten är självsäker och vet att den klarar sig. Den behöver inte ryta för att vara stor och stark. Den vet att den är det ändå. För den har en tiger (eller ska vi säga ett lejjon ;) ) på insidan.



Som ni kanske förstår gillar jag att tänka i liknelser^^

Detta är en sådan liknelse.

Vi kristna får ofta mycket skit för vår tro. Folk tycker vi e konstiga och rfent utsagt dumma i huvet ibland bara för att vi tror på en levenade Gud som vi kan prata med när vi vill. Det är inte alltid lätt för oss små katter att stå raka mot tigrar. De är ju liksom så mkt större. Men vi VET att vi står på en stadig grund.

Många av er som läser dethär kanske kommer tycka jag e knäpp. Men kom ihåg en grej! Jag har inte byggt min tro på något hastigt beslut och lulliga fina ord. Jag bygger min tro på mitt liv. Jag bygger min tro på eftertanke och slutsatser. Jag bygger min tro på Jesus. Jag tror att Gud kan ingripa i situationer på ett övernaturligt sätt. Jag tror Han skapade världen. Jag tror Jesus dog och uppstod och jag tror man kan be och få svar. Hur undrar ni? Jo. För jag har genom erfarengeter märkt att det är så. Jag har sett vänner bli helade. Jag har inte sett Gud skapa världe men jag kan se saker i världen som bara måste vara skapade. De är iallafall ingen slump! Jag vet att man kan be å få svar eftersom jag pratar med Jesus varje dag i princip.

Vi kristna lullar inte nonsens som vi "har hört andra sagt". Vi VET vad vi snackar om för vi har ett Lejon på insidan!

Kom ihåg det! Även ni kristna! Ni har LEJON på insidan!

That's it for now!^^

//Fredrik

Varför vara övernaturlig när manskapat en naturlig värld?

Jag har funderat lite nu igen!

Denna gången handlar det om Guds sätt att göra saker.

Under en längre tid har jag gått med frustrationen över att jag inte ser Gud i vardan. Jag ser inte det Gud gör och jag ser inte hans underverk. Och inte är väl det så konstigt heller?
Jag väntar mig ju att ett Guds underverk ska vara som i fantasy sagorna. Med ljussken å dunder å vindar å en massa tuffa effekter. Men sen slog det mig! Varför skulle gud öra så för?

Han har ju skapat en värld som ser ut som den gör. Varför då spejsa till allt med en massa blinkande ljus å dånande musik? Visst det kan ju va rätt kul å hyffsat asballt men jag tror inte Gud är sånn.

Hela världen är ju tekniskt sett ett Guds underverk. Den är liksom skapad av Han så det är ju rätt logiskt.

Ändå förväntar man sig att Guds arbete på jorden ska vara nåt övernaturligt ashäftigt mega grej. Visst det händer. Men jag tror Gud arbetar mycket mer än så. Genom det vi ser i vardagen. Genom naturen. Genom människor.

Se på humlan till exempel. Humlor ska tydligen egentligen inte kunna flyga med tanke på deras kroppsvikt i jämförelse med sina vingar. Men av nån skum anledning kan det. Detta har förklarats med bland annat att vingarna skapar turbulens runt humlan som gör att den kan flyga. Det är ju helt natyrligt å har ju inget alls med Gud att göra!

Eller?

Om Gud skapar en humla som inte kan flyga så kan inte humlan flyga. Om däremot Gud skapar en humla som kan flyga så kan humlan flyga. Att humlan kan flyga är ett Guds under i sig. Förklaringen är naturlig och det är ju också rätt logiskt. Varför skulle Gud använda sig av ett ologiskt sätt att få humlan att flyga när världen ser ut som den gör och han kan göra det på ett sätt som vi människor kan förstå oss på? Felet är bara hur vi ser på miraklet. Vi studerar det, kommer till en slutsats och säger: "Nämen va häftigt! Att den kan flyga fasten den inte borde kunna det!" istället för att säga: "Smart där Gud! Detdär fixa du bra!"

Kanske inte tidernas bästa exempel men ni kanske fattar poängen?

Guds under behöver inte vara oförklarliga och mystiska. De kan vara helt naturliga.
Att träden får löv igen efter vintern, solen är varm. Man kan hålla på hur länge som helst!

Slutsats:

Gud skapade en naturlig värld. Därför arbetar Gud naturligt. Så att vi ska förstå det. Hade allt Gud gör hänt på ett övernaturligt fantasy sätt hade vi levt i en annan typ av värld.

På ett sätt kan man säga att vi lever i en sån värld. Eftersom Guds under finns överalt runt oss. Vi bara inte lägger märke till dem!





Hoppas ni har kunnat förstå nåt av det som står skrivet:P


//Fredrik

Religionsfrihet, jo tjena!

En tanke slog mig för ett tag sen!

Varför visas det inte nå reklamer för kristna evenemang som typ Frizon å sånt på tv?

Tanken fick ett snabbt svar när jag prata med en vän om det:
"Det är ju religionsfrihet på tv så de får inte visa sånt."

"Jahapp!" tänkte jag å funderade inte så mkt mer på det. Tills en dag!

Jag såg en reklam för nåt sånthär hejkon pejkon program.. "Mannen som talar med andar" eller vad det nu hette.
Iallafall. Det är ett sånthär program om ett så kallat "medium" som kan tala med andar å driva ut spöken å sådär.

HALLÅ!

Det var väl religionsfrihet eller?

OK.. De kanske påstår att de inte hör till någon religion utan bara är allmänt andliga...

MEN ÅTERIGEN HALLÅ!

Religioner är nåt vi människor har hittat på. Den andliga världen har vi INTE hittat på. Så det är ju PRECIS SAMMA SAK med medium som med kristna! Vi är precis lika "farliga" att visa i tv!

Jag pratade med en annan vän om dethär.

Hur kommer det sig att kristna är så "farliga" medan medier och spåtanter å sånt är ok?

JO!

För vi kristna gör anspråk på den ABSOLUTA SANNINGEN!
Många såkallade "nyandliga" säger att allt är relativt. Det är en vanlig livsstil i världen idag. Typ att det egentligen inte finns någon sanning utan man får typ välja själv. "Det som är rätt för dig är inte rätt för mig" som pastorn brukar säga :P

ÅTERIGEN HALLÅ!!!

En bil ÄR en bil, inget mjölkpaket. En sten ÄR en sten och inte en badboll. Grönt ÄR grönt, rött ÄR rött. Det FINNS SANNINGAR! Allt är alltså inte relativt.

Vi kristna gör anspråk på att vi har denhär absoluta sanningen. Den är Jesus. Folk tycker inte om det eftersom vi vet att detta är den ENDA sanningen.

Får man höra att det är lugnt för det finns fler sätt att komma till himlen så är det lugnt. Hade Jesus sagt "Jag är en sanning! Jag är en väg! Man kan komma till himlen genom mig!" då hade nog kristna vart populärare i dagens samhälle.
Nu funkar inte Jesus riktigt så. Han sa "Jag är VÄGEN, SANNINGEN OCH LIVET. INGEN kommer till herren UTOM GENOM MIG".

Det är detta som får folk att rynka pannan och backa tillbaks. De känner sig inte bekväma i att det bara ska finnas en väg. När vägen dessutom är jesus och man måste bli en såndär läskig kristen. HUVVA!

Jag tycker det är dags att vi inser allvaret i dethär. Vi kristna har en tro om att vi sitter på den absoluta sanningen. Den största sanningar av alla. Den som bslutar vart vi hamnar efter livets slut och hur vi lever idag.
Sanningen är lätt. Ett ord räcker. JESUS.

Att följa Jesus innebär att bli mer lik Honom. Dethär kanske du tycker låter jättehemskt! Du är ju en bra människa som du är så varför bli som nån annan?

Jesus tar inte bort dig. Han bara lägger till litegrann så att du blir bättre.

Som en uppgradering kan man säga.

Jag tyckte dethär var jobbigt till en början också. Att behöva hjälpa folk hela tiden och vara snäll å inte svära å gå i kyrkan å sådär.

Men man inser med tiden hur fantastiskt bra det är! Att få se glädjen i ett leende från någon man nyss hjälpt med ett svårt problem. Att vara glad för att man har Jesus och en vän för livet.Att inte svära är inget problem. Man låter bara trevligare om man inte svär:P  Och att gå i kyrkan är inte så tråkigt som det låter! Att stå och lovsjunga Gud med sina vänner är bland det mest underbara man kan uppleva.

Mitt råd till dig som ofrälst är att testa Jesus. Det är värt det!

Mitt råd till dig dom frälst och kristen. Skäms inte för din tro. Det är det bästa en människa kan äga. Var stolt över att du är polare med världens skapare. Gläd dig i att Jesus Kristus älskar dig och finns hos dig varje dag genom den Helige ande.

Amen.

//Fredrik

RSS 2.0