Eternal Life

Jag tycker det är dags att dra igång igen!
Har ju 2 nya låtar redo för användning!

Här kommer min första uppladdade bild!
Hoppas den funkar! :P
Eternal Life



Enjoy!

//Fredrik

Bön

Jag fick en frågan hur jag pratar med Gud.

Det är både simpelt och superkomplicerat!

En förklaring skulle kunna vara att det är ett form av super högteknologiskt sätt att prata med en brevvän. Istället för att skriva dock "mailar" man med hjärtat. Gud känner mig bättre än jag själv gör. Han vet vad mitt hjärta vill och det är det jag ber om. Ofta uttrycker jag min bön med ord så att jag högt talar ut bönen både till Gud och till mig själv. Men ofta är det bara som "tankar" eller viskningar. Det viktiga är att Gud vet vad vårt hjärtas bön är och den har Han alltid koll på.

Det mest balla sättet att be på är en aktiv konversation med den Helige Ande. Jag är inge vidare bra på det och behöver träna men när man väl kommer in i det är det fantastiskt. Man kan prata precis som man pratar med en nära vän i princip och kanske tillåmed få svar!

HÄR Kan du se en film gjord av min vän som handlar om hans konversation med Gud!

Mina vanligaste böner tror jag är s.k "bönesuckar". Det vill sägga små korta mini böner som kommer upp lite då å då under dan. Det kan va om man t.ex. tappat bort nyckeln, behöver hjälp, är rädd osv... Det coola med dessa böner är att Gud ofta svara direkt! Jag hittar ofta nyckeln när jag ber om det, jag blir lugn när jag ber för att jag e rädd osv...

Gud är bra ball! Han har STENKOLL på allt från hur planeterna rör sig till vars jag har lagt min tandborste! ;)

Jag hoppas du har fått någorlunda svar på funderingar om bön! Om inte, hör av dig!

GBU!

//Fredrik

Nu ni!

En god vän till mig har fått mig att inse en sak! Det är dags att börja ta Gud på allvar!

Jga har chansen att varje dag få umgås med den allsmäktige Guden som skapat allt och håller hela världen i sin hand. Gud vill verkligen umgås med mig. Det är dags att jag börjar fatta det å tar det på allvar!

Jag har med min gode väns hjälp börjat tänka i nya banor. Helige Anden kanske trots allt är mer än bara nått mäktigt väsen osm hjälper oss. Kanske Helige Anden är en personlighet som vill vara min vän. Hur blir man nu vän med det man inte ser? Det är det som är det svåra! Det är liksom inte lika lätt som å sticka hem till en polare och snacka. Det funkar liksom inte så!

Men jag måste ju försöka!
Han berättade om ett helt otroligt gudsmöte han hade! Sånt vill jag också uppleva! Vad jag måste göra är att bli vän med Helige Ande. Och det är precis vad jag ska bli!

Jag tänkte börja med att för det första be varje morgon och kväll! Å nu SKA det gå!

Sen imorgon är tanken att det blir en utflykt med Gud. Här hemma kan jag tyvär inte riktigt umgås med Gud på samma sätt eftersom min icke kristna familj skulle tycka jag var helknäpp om jag skulle sitta på rummet och prata rakt ut i tomma luften till nån som inte syns. Därför måste jag iväg nånstans! Det visar sig vars jag åker!

Jesus står vid dörren och bultar och nu vill jag öppna! Hoppas jag klarar det!

Amen!

//Fredrik


P.S. Kolla in www.gluefox.com! Grym sida! :D

Image of Your name

Idag har jag äntligen lyckats skriva en lovsång! ^^ Det är på al om ingenting den sjätte låten jag skrivit denhär sommaren! ^^


Lägger in texten här på lovsången!

Hope you like it!


Image of Your name

Vers 1:
What is this I can’t explain.
The words aren’t enough I would sing in vain.
Cus’ I just can’t seem to get it right.
 
I can’t describe what You have done.
There is nothing that can beat the price you won.
Through love and mercy by Your Son.

You did it all for me.
You died and set me free.


Refr:
Father, Son and Spirit. Creator of all.
The everlasting, the rise and the fall.
I’ll lay my life in your hands.
Take me and mould me and I’ll become,
An image of Your Name.

Vers 2:
Nothing can change what I have seen.
I know that through you blood I am clean.
That God is dead is nothing but a lie.

But still I wonder all my days.
How they work, your holy ways.
But there’s only one thing I really need to know.

You did it all for me.
You died and set me free.

Refr:
Father, Son and Spirit.
Creator of all. The everlasting, the rise and the fall.
I’ll lay my life in your hands.
Take me and mould me and I’ll become,
An image of Your Name.

Bridge:
 I’m crying out for more.
From the mountains high to the oceans shore.
Just come and fill, with the holy spirit and give me more of You.


Refr x2:

Krig!

Idag såg jag en helt sjukt dum film på youtube... Titeln är "10 questions every smart christian must answer".

Filmen vill påstå att Gur är en fantasi och säger sig ha bevis på det. NONSENS!
Här följer frågor och svar. Frågorna är på engelska dock men jag hoppas ni hänger med ändå!

Here it comes!


Question 1. Why doesn’t god heal Amputees? (Varför läker inte Gud amputerade?)

Jo Gud helar amputerade. Det finns massor medn berättelser om det. Nej han helar inte alla fall. Men det är inte våran sak att avgöra varför för det har vi ingen aning om. Varken du eller jag vet någonting om det. Jag tänker inte säga att "Gud måste ha någon speciell plan" för dem. För det är ett för enkelt svar och då kommer dessutom ni kritiker tycka jag är korkad. Jag säger istället att ingen människa på jorden vet varför och det är inte vår sak att veta.


Question 2. Why Are There So Many Starving People in our World?  (Varför finns det så mycket svält i världen?

Varför det finns så mycket svält i välden? Jadu fråga dig själv! Hade hela världen sett ut som i "väst-världen" skulle alla vara rena svin. Ännu mer svin än vad vi är redan. Gud vill att vi människor ska fatta att det finns problem och hjälpa till ite vi också. Han vill inte att vi bara ska sitta och titta på medan han fixar alltihop. I bibeln står det flera gånger att Jesus uppmanar andra att göra saker. När han uppväcker Lasaros från de döda säger går han inte ens in i grottan där han ligger utan han säger "Lasaros kom ut!". Och sen direkt efter gör han det igen. Han säger åt sina lärjungar att hjälpa av med bindorna som håller honom. (Joh 11:39 - 44)


Question 3. Why Does God Demand The Death Of So Many Innocent People In The Bible?
(Varför dömer Gud så många oskylldiga till döden i bibeln?)

I Gamla testamentet står det att homosexuella ska dödas, att fruar som är otrogna ska stenas och så vidare.
Dessa är hemska lagar och är i vår tits ögon helt absurda. Hur kan ni kristna stödja sånt? kanske du undrar.
Tekniskt sett gör vi inte det. Gamla testamentet består av mycket lagar. Dessa kagar är de lagar som gavs till judarna av Gud innan Jesu tid. Som kristen tror jag på Jesus. Jag tror att Jesus är messias till skillnad från judar och muslimer. Jesus sa själv att han kom för att fullborda lagen. Vi måste se lagen genom Jesus. Jesus har också sagt att homosexuella är precis lika värda som "vanligt" folk. Jesus talar även om det viktigaste budet. "Du skall älska Herren din Gud av hela ditt hjärta, av hela din kraft och av hela ditt förstånd och sedan din nästa som dig själv". Jag vet inte hur det är med dig men jag ser inget "döda homosexuella" där? Alltså. Det jag säger är inte att lagarna i gamla testamentet är falska lagar som man ska skita i. Nej de är lagar. Men man måste se dem genom Jesus. På den tiden lagarna skrevs hade Jesus ännu inte dött för vår skuld. Och då var detta ett sätt för Gud att försöka hålla människan från att göra de synder som leder till helvetet. Hade han sagt. Allt är tillåtet! Gör som ni vill! Så hade människorna GARANTERAT gjort det. Men nu är Gud smartare än så. Han ser till att förbjuda det som är dåligt för människan. Precis som en förälder förbjuder sitt barn att leka på vägen för hon vet att om barnet leker på vägen kan det bli påkört och dödat.
Det är inte så ologiskt om man tänker efter. Innan Jesus dog för oss var det enda sättet för Gud att få människor att inte hamna i helvetet.



Question 4. Why does the bible contain some much Anti-Scientific Nonsense? (Varför inehåller bibeln så mycket ovetenskapligt nonsen?)

Vem har sagt det? Jo. "Vetenskapen". Det första stora misstaget som kritikerna gör i denhär frågan är att se vetenskapen som att Gud inte finns. Om inte Gud finns så är det galenskap att påstå att man kan dela på röda havet med en stav. Det är galenskap att man kan gå på vatten och det är kommer inte ens på fråga att världen skapats på 6 dagar för cirka 6,000 år sedan.
Det är ju totalt meningslöst att diskutera vad Gud kan och inte kan göra om du utgår från att han inte finns! Finns han inte kan han inte göra ett skvatt. Men finns han fixar han allt dedär utan problem. Så. För att ens kunna diskutera dedär måste du utgå från att Gud finns. Annars diskuterar du något som inte finns och då bara svamlar du. Vetenskap är inte "Gud finns inte". Vetenskap är "såhär ser världen ut idag efter vad vi har hittat". Det behöver inte betyda att Gud inte finns!



Question 5. Why is God a Big Proponet of slavery in the Bible? (Varför stödjer Gud slaveri i bibeln?)

För det första så vet jag ingent om detdär. Har inte direkt sett att Gud ska vara positiv mot slaveri men Ok det kanske finns.
Minns ni vad jag skrev förrut? Man måste se Gamla Testamentet genom Jesus. Anta att med slaveri menas inte enbart mänskliga slavar. Det finns annan sorts slaveri. Man kan vara slav under droger, under pengar, under rökning, under sex, under teve, under datorn. Jag tror att det som står om slaveri i bibeln är för att visa oss människor att det är nåt som inte är bra. Att slaveri under t.ex pengar inte är bra. Och att vi ska göra oss fria från det. Men har som sagt inga fakta på denhär frågan bara min egen tro.



Question 6. Why Do God Let Bad Things Happen To good People? (Varför låter Gud dåliga saker hända bra människor?)

För det första! Det finns inga "bra människor". Bibeln säger att ALLA är syndare. Även om man är supersnäll mot allt och alla finns synden ändå i oss. Det har den gjort ända sedan eva och adam bet i fel frukt i Edens trädgård. Det är inget vi kommer ifrån. Så frågan är helt dum från första början.
För det andra! Att det händer dåliga saker är inte Guds fel på något som helst sätt. Det finns en motkraft som kallas Djävulen. Det är han som vill att dåliga saker ska hända oss. Inte Gud.



Question 7. Why didn’t Jesus’ Miracles In The Bible Leave Behind Any Evidence? (Varför lämnade inte Jesu mirakel i bibeln några bevis?)

Har vi inte ett bevis redan? Vi har 4 2,000 år gamla dokumentationer om det!



Question 8.How Do we explain the fact that Jesus Has never Appeared to you? (Hur förklarar du att Jesus aldrig har visat sig för dig?)

Enkelt svar. Jesus sitter på Gud Faders högra sida. Det säger vi ju själv i trosbekännelsen...
Gud visar sig däremot på många olika sätt. Ett ordpråk lyder såhär: "Jag tror på Gud precis som jag tror på ljuset. Inte för att jag ser det utan för att jag ser saker tack vare det". Jag ser Gud i naturen, Jag ser Gud i leenden. Jag hör Gud i skratt och prat från mina vänner. Jag känner Gud i en varm sommarvind eller en kram från en god vän. Jag upplever Gud i gemenskapen med mina vänner. Hade Gud visat sig för oss som den han är. Allsmäktig å überhärlig hade vi blivit tokrädda. För Gud är så stor så vi kan inte ens fatta det. Därför väljer han att visa sig i sätt som vi kan begripa. Så att vi ska kunna se honom utan att fly.



Question 9. Why does Jesus Want you to eat his body and drink his Blood?
(Varför vill Jesus att du ska äta hans kropp och dricka hans blod?)

Detta kanske många ser som något galet och näst in till en satanisk ritual. Men hallå! Har du läst bibeln eller? Gud vill ju inte att vi bokstavligen ska äta hans kropp och dricka hans blod. Han delar bröd och säger "Dethär är min kropp", han delar ut vin och säger "detta är mitt blod". Det är BILDLIGT. Vi skall dela kristi kropp d.v.s KYRKAN! Vi ska alla ta del av den. Vi ska dricka kristi blod som renar oss. Inte bokstavligen. Med det menas att Jesu död på korset renar oss från synd. Det menas med Kristi Blod.



Question 10. Why Do Christians Get Divorce The Same Rate as Non-Christians? (Varför skiljer sig kristna lika mycket om icke kristna?)

Ett kristet äktenskap är inför Gud. Och ingen utom Gud kan bryta det. Varför skiljer sig då så många kristna?

Vet du vad. INGA kristna skiljer sig! Att vara kristen handlar inte om att kalla sig kristen, att be sina böner, att läsa bibeln varje dag eller så. Då kan man kalla sig kristen men man är det nödvändigtvis inte. En kristen behöver inte skilja sig. För en kristen gifter sig med den person den ska leva livet med. Det vet båda två i ögonblicket de gifter sig. Det är Guds mening att det ska vara de två. Så NEJ! Kristna skiljer sig inte för de behöver inte det!



Hoppas att du har fått ut något av detta! Har du några invändningar så kommentera eller adda [email protected]


God bless you friends!

//Fredrik

RSS 2.0