Självförtroende...

Självförtroende är en jobbig grej. Det gäller liksom att balansera så man inte har för mycke eller för lite. Man måste ha precis lagom. Har man för lite får man dåligt självförtroende och har man för mycket blir det högmod.

Dåligt självförtroende är en jobbig grej. Jag antar att jag inte förstår mig på det riktigt...
Det jag inte kan förstå är varför man absolut måste tog bägra att acceptera sig själv. Visst har man dåligt självförtroende så kan jag lätt förstå att man har svårt att skaffa sig en bra självbild. Men om nu folk runt en säger att man faktiskt duger, att man ser bra ut, att man är bra och helt enkelt inte dålig på något sätt. Borde man inte kunna acceptera det då?

Jag ska vara ärlig nu och säga vad jag tycker och tror är bäst. Nåra kommer kanke bli arga men då får det vara så...

Att säga, tycka och tänka en massa dåliga saker kommer ingen vart. Att klanka ner på sig själv, saker, händelser och andra människor tar än ingen vart i livet. Visst att klandra sig själv för allt är kanske ett sätt att synas men det är inget bra sätt! Bättre då att uppskatta det positiva som händer en och låta det lysa i ens liv! Att klanka ner på andra är kanske ett sätt att känna lite självtilfredställelse. Men vad är det för ett bra sätt då? Inte något bra sätt alls! Du är ju precis likadan ändå även hur dålig du säger att andra är! Man kommer inte komma nån vart på att klaga.
Ja man kan hamna i riktiga skit situationer där allt bara är ruttet. Men man kommer aldrig ur dem om man bara ska klaga på hur dåligt man har det. För att lösa problemen måste man resa sig upp och inse att man faktiskt inte är en flugskit på jordens yta utan det vackraste som någonsin skapats och Guds avbild!

Det finns ingenting som heter  "Gud är trött på mig och tycker jag är värdelös"! Det är ett på hittat argument som inte stämmer på någon punkt! Läser du i bibeln så märker du att det finns en hel del rötägg som har gjort stora saker för Gud!
- Kung David mördade sin kompis bara för att kunna gifta sig med hans tjej ändå fick han vara förfader till självaste Jesus!

- Moses mördade en egyptisk vakt men fick ändå rädda hela Judafolket från slaveri i egypten och till och med dela på röda havet!

- Matteus var en tjuv och ändå fick han vara Jesu lärjunge och dessutom skriva ett evangelium.

- Paulus mördade alla kristna han kom åt tills han mötte Jesus. Då fick han bära ut evangeliet till hela världen och vara en av de största kämparna för Guds rike.

Jag tror nog det räcker för att bevisa att du DUGER! Kan Gud använda lögnare, mördare, tjuvar, förrädare, tyranner och andra hemska människor kan han använda DIG!

Du kanske tror att dina problem är för stora för Gud? Att han inte förstår hur du har det och inte orkar med din klagan. Men du... Jag ska berätta en sak flr dig. Han vet PRECIS hur du har det! Inte enbart för att han är allsmäktig utan för att Han själv har gått igenom PRECIS samma sak som du! Innan Jesus dog på korset tog han på sig ALLT dåligt, jobbigt och hemskt. Hans sista dagar var de hemskaste nånsin. Han hade sån ångest att han grät blod. Han blev förrådd av en av sina närmsta vänner. Förd till förhör där alla sa att han var lögnare. Han blev hånad. Folk övergav honom TOTALT. Ingen ville vara hans vän. Han var så utanför man kan bli. Och inte nog med det! Han blev förd till de romerka vakterna som plågade honom. Om jag minns rätt så var 20 piskrapp lika med dödsstraff i det gamla Rom. Jesus fick 19! Och nu är det ingen vanlig mattpiska vi snackar om. Det här är en piska med nio rep med vassa metall, glas och benbitar fastsatta längst ut. När man slår med dem så sliter de med sig delar av skinnet och musklerna. Där kan man snacka om smärta! Inte nog med det. Efter det satte vakterna på honom en tygmantel. Ni vet vad som händerm ed tyg som läggs på ett sår? Blodet levras och tyget fastnar. Sedan sattes en törnekrona på hans huvud. Och här snackar vi inte små rosentörnen. Det är decimeterlånga vassa taggar som skar in i pannan. När väl den processen var klar låter man honom släpa ett stort tungt träkors hela vägen upp på Golgata kulle. Väl där sliter man av honom manteln. Då sliter man upp såren igen. AJ!. Sedan slängs han ner på korset och spikas fast i händerna. Sedan reser man korset upp och låter det falla ner i en grop. Där får han sedan hänga i en massa timmar i väntan på att han ska dö.

Kan du ärligt säga att du har upplevt något värre än det?

Jesus gjorde det för att du skulle slippa! Han förstår hur du har det för han har haft det på precis samma sätt fast värre!

Så kom inte och säg att du inte duger och att Gud inte förstår och att han älskar alla men dig bryr han sig inte om!

Jag tror nämligen inte Guds egen Son stiger ner på jorden, tar av sig all sin makt, lever här i ungefär 30 år för att sedan lämnas av alla å dö på ett kors bara för att han tycker det är kul! Han gjorde det för att han älskar DIG!

Hoppas att nån som läst detta tar det till sig!

Gud välsigne dig!

//Fredrik

Torsdag.

Hejsan hejsan!

Idag gjorde jag klart min senaste låt! Anyway heter den och finns att höra på min myspace.

Jag har insett att jag kan ju faktiskt använda denhär bloggen till viktigare saker än att bara skriva om min enformiga vardag. Så från och med nu bryter jag regeln med ett inlägg varje dag å skriver vettiga saker istället!

Jag ska hålla en andakt på lördag! Ska bli spännande att se vad Gud vill säga denna gång! Det roliga med andakter/vittnesbörd är att jag säger hälften å Gud säger hälften. Vissa saker som jag kommer säga kanske jag kommer tycka e helknäppa men i någon annans öron så är det rena hallelujah! Jag säger inte att man ska babbla en massa saker å ta för givet att Gud fixar till så det blir rätt! Nej nogrann förberedelse är bra. MEN! Varenda gång jag har berättat om Gud inför många folk försvinner stora delar av det jag hade tänkt säga ur mitt huvud bara sådär. Men jag babblar på ändå för att rädda situationen någorlunda iallafall och så kommer det folk fram till en efteråt å säger att det man sa var fantastiskt å man förstår ingenting för man har ju bara babblat en massa "strunt" som man improviserat ihop så att det inte ska märkas att man har hjärnsläpp!

Hursomhelst har jag kommit på en grej jag ska testa!

Jag ska läsa Efesiebrevet 6:10 varje morgon men istället att läsa det i tredje person läser jag det i första person. Som att jag säger det till mig själv som en bön. Ett rätt lätt sätt att varje dag ta på sig Guds rustning och förbereda sig för vad dagen har att komma med!

Jag har märkt en annan grej också! Hur otroligt lätt det är att göra något bara man bestämmer sig för det!
Nu menar jag inte precis allt man gör utan sånt som är bra och uppbyggligt. T.ex sluta ljuga, inte dricka alkohol etc.
Det handlar bara om att bestämma sig att nu sjutton gör jag såhär och verkligen mena det så går det nästan som en dans sen! Man får kämpa lite såklart men man har ett mål och vet var man är på väg!

Jag läste i en mycket bra bok som heter "Det är aldrig kört" såhär: "Hinder är de skrämmande saker vi ser när vi flyttar blicken från målet". Det är ett bra sätt att leva! Jag önskar hag kunde vara mer så! Då vore allting lätt!

Hursomhelst tror jag det är viktigt att ha en positiv inställning till så mycket som möjligt. Jag är SÄMST på det och det är en del av mig jag tycker mindre om. Säger man bara till sig själv att man inte ska låta deppighet och surhet förstöra ens dag så blir livet mycke roligare. För det är faktiskt inte dagens händelser som sabbar dagen utan det är hur du själv ställer dig till dagens händelser som sabbar den!

Det får nog räcka för tillfället!

P.S. Utifall du har glömt det! Kolla min myspace!

Himlen...

Hejsan hejsan!

Har du nån gång fundrat vad himlen är egentligen?
Alltså inte molnen å dedär utan himlen där Gud å änglarna bor.
Är himlen ett ställe med en massa moln som folk sitter på å spelar harpa? Är himlen en diffus plats där alla är som gasmoln å flyter omkring i en gas soppa.
Om det är så så är jag inte så värst jätte pepp på att komma til himlen!

Som tur är så är detta inte fallet! Bibeln säger att himlen är mer såhär.
I himlen är ALLT mer verkligt än vad det är här på jorden. Gräset är gräsigare, träden är trädigare, vattnet är vattnigare... ja jag tror ni fattar. I himlen är vi människor precis sånna som det är meningen att vi skulle vara. Vi är perfekta å vi är mer oss själva än vi nånsin har varit. Känslan av att komma till himlen kan beskrivas med ett ord: WOW!
Vi människor använder ungefär 5% eller 15% av vår hjärnkapacitet. Jag minns inte vilken av dem det är. Nu när världen vi lever i är så otroligt fantastisk men vi bara kan ta in 5 - 15% av dess fantastiskhet. Tänk när vi kommer til Himlen där vi kan använda 100% av vår hjärnkapacitet som dessutom blivit mycket större än på jorden och när dessutom himlen är mycke mer fantastisk än jorden! COOLT säger jag bara!

Och bäst av allt! Det finns ingen synd! Det vill säga att ALLT dåligt är borta! All sorg, all sjukdom, allt vemod, allt hat, all avundsjuka... ALLT dåligt är borta! Allt är bra! Inga misslyckanden någonsin!

Nej föresten. Det är inte alls det bästa!
Det bästa är att vi får möta GUD på RIKTIGT face to face!

Uppenbarelseboken säger att i himlen står en stor skara som ingen kan räkna och Gud ska torka allas tårar.

Kan du fatta det? Gud själv ska PERSONLIGEN torka alla dina tårar! Guds eget finger stryker bort tårarna från din kind och hälsar dig välkommen hem.
Nu kommer det inte vara tårar av sorg eftersom inget sånt finns i himlen utan tårar av ren och sann glädje. Kan du tänka dig känslan av att komma til en plats där ALLT är perfekt!

Om inte det är ballt så vad är då ballt?

God Bless You Guys!

P.U.S.H

//Fredrik

Rospiggar som speedway diggar vi e, rospiggar vi e' på gång! Rospiggar som speedway diggar vi e rospiggar still going strong!

Va på speedway idag med antonia, kajsa, johan, snus, martina, antonias mamma å antonias syrra.
Det va en asbra match å piggarna vann med 50-46 över Lejonen! Nice nice!


Bad å läste bibeln i en timme igår morse förresten! Fantastiskt var det! Pröva det nån gång!

God is GREAT!

//Fredrik

Förlåten och dubbad till Jesu Kristi riddare, översköljd av Hans kärlek och nåd, uppfylld av andens kraft och rentvättad i lammets blod!

Hej hej!

Nu är jag tillbaks från dalarna!
Jag kan börja med att berätta att min plånbok försvann och därmed krashade typ hela min ekonomi för hela sommarn!
Tråkigt men vet ni vad?!? DET GÖR INGENTING! ^^

Jag tänkte berätta lite om mitt besök i dalarna!

Jag kan börja med att säga att GUD ÄR GOD!
Innan jag åkte dit bestämde jag mig för att det skulle bli en ny start med Gud. Gissa om jag hade rätt? När Gud ser att vi verkligen vill nåt så är han inte trög på att svara! Särskillt inte om det handlar att komma tillbaks till Honom igen! Så redan första kvällen blir jag förlåten mina synder och dubbad till Jesu Kristi riddare!
Dubbad? Undrar ni... vänta så ska jag berätta!

Vet ni hur det fungerar att bli dubbad? Jo!

När en riddare ska bli dubbad måste han böja knä inför sin kung och svära trohet till honom. Han måste frånsäga sig kontrollen över sig själv och ge den till sin kung. När han har gjort det gör kungen dendär välkända "värdsgrejen" och dubbar honom. Efter det får riddaren en ring med kungens sigill på. Med det sigillet har han tillgång till i princip allt i landet. Behöver han en häst kan han gå ner till stallet och visa be om en häst bara sådär. Han går i kungens namn och har därför den auktoriteten.

Vad i hela världen har dethär med Jesus att göra undrar ni kanske?

JO! Såhär är det! Det är faktiskt bibliskt! I bibeln finns en berättelse om när Paulos var ute å predikar å har sig i en stad. Han botar sjuka och driver ut demoner i Jesu namn och sånt coolt. Hursomhelst. I en annan stad fanns det två andra killar som tänkte att detdär prövar vi också. Notera att de inte va kristna utan bara prövade. De gick till en demon besatt kille och sa "I Jesu namn far ut!"
Demonen svarar: "Jesus känner jag till och Paulus som predikar om Honom men er känner jag inte!"
Efter det flög demonen på dem och tilltygade dem så illa att de var tvugna att fly därifrån nakna och blodiga. (notera att det inte står såhär ordagrannt i bibeln... detta är bara en sumering av storyn)

Förstår ni kopplingen?
Tänk om en kille i hemsydd riddardräkt kommer till stallet å ber om en häst för att han e riddare. Stallvärden skulle ju skratta åt honom å han skulle få stå där med sin skam. Varför? för att han inte har kungens sigill. Han har inte kungens rätt att få ut sin häst. Samma var det för killarna som drev ut demoner i Jesu namn utan att ha "Jesu sigill" på sig. Paulus hade det och alla som har tagit emot Jesus som herre i sina hjärtan har det.

Det är det jag vill mena med dubbad till Jesu Kristi riddare. I torsdags kväll fick jag böjja mina knän och bekänna min tro till Kungarnas Kung Jesus Kristus. Därefter blev jag dubbad med Andens Svärd (Efesierbrevet 6:10 och frammåt). Därefter fick jag ställa mig upp. Sträcka på ryggen fylld med ny frimodighet och kraft och med innehav av Guds sigill.

Därför kan jag säga att jag är förlåten och dubbad till Jesu Kristi riddare!

Översköljd av Hans kärlek och nåd!

Innan jag åkte till dalagården för att möta Gud hade jag ett problem. Jag kände mig inte riktigt älskad. Det var något som fattades och det var rätt jobbigt. Men återigen redan första kvällen i tältet på dalagården kommer Gud så underbar som Han är med sin kärlek och nåd å bara överöser mig! Alla jobbiga tankar och idiotier om att jag inte skulle vara älskad försvann och jag lovsjöng Herren med ett hjärta fyllt av glädje och tacksamhet. Det finns inget som kan beskriva känslan av att känna att man är älskad av Gud. Det känns i hela kroppen och är helt otroligt underbart!

Uppfylld av Andens kraft!

I lördags predikade Hans Weichbrodt (ursäkta stavningen). Mitt under hans predikan känner jag hur jag bara vill gå ut och berätta om Gud för alla! Men problemet var ju att alla där va kristna så det fanns liksom ingen att berätta för... Jag bara kände hur jag fick tillbaks min kraft och frimodighet och jag ber att den ska hålla i sig LÄNGE!

Rentvättad i Lammets blod!

Jag lyssnar just nu på en låt som heter "Spikarnas Lovsång". Refrängen i den låten är UNDERBAR! Den går såhär: "Jag är förlåten, jag är förlåten, jag är förlåten. Jag kan gå fri!" Precis så är det! Gud har förlåtit mig mina synder och rest mig upp igen och det kan INGEN ta ifrån mig! Ett av djävulens vanligaste trix är att få oss att ifrågasätta det. Han får oss att tro att vi inte är förlåtna för vissa saker å att vi är otillräckliga och dåliga. DETTA ÄR EN LÖGN! Jesus Kristus levde ett liv på ungefär 33 år. Vet ni varför? För en enda sak. Inte för att predika Guds ord, inte för att vara allmänt ball, inte för att samla på sig lärjungar utan för att DÖ! Han levde ungefär 33 år bara för att DÖ! Varför? Jo! För att Han älskar oss! Han dog för att vi skulle slippa dö. Han tog på sig ALLT dåligt vi nånsin gjort och allt vi nånsin kommer göra. Sen gick han till korset och betalade priset genom att dö. Sen uppstod han som ett bevis på att han är större än döden. Därför kan jag idag jubla till Herrens ära för JAG ÄR FÖRLÅTEN!

Jag kan inte skriva allt underbart som Herren har gjort mig såhär på en gång men det kommer jag lovar!

Om ni vill fråga mig något så kör på! Sånt e bara kul! Jag finns att nå på [email protected]
Eller för er som gillar att chatta [email protected]

Gud välsigne dig min vän!

//Fredrik

Music RULES!

Huaha!!

Medan ni tittade på fotboll har jag vart lite kreativ och skrivit en låt!

Tänk så mycke vettigare jag var å skrev en låt istället för att se sverige förlora!
HUAHA! Musicians RULE!

Här är texten btw! ;)

Enjoy!

Anyway

Time. It’s all that I’ve got now.
It’s all I can use now to make things feel alright.
Why? I don’t know but somehow.
My patience’s run out now I’m turning black to white.

I’m tired of standing here alone waiting for the one to come my way that beautiful day.
I have to stand here anyway.

It ain’t no fun. To be who I am now.
To know that there’s nothing I can do to make things right.
And if I try. I find out that somehow.
It just ain’t my job to turn the black days into white.

But I’m tired of standing here alone waiting for the one to come my way that beautiful day.
I have to stand here anyway.
I have to stand here anyway.

Solo

I’m tired of standing here alone waiting for the one to come my way that beautiful day.
I have to stand here anyway.

Yeah I’m tired of standing here alone waiting for the one to come my way that beautiful day.
I have to stand here anyway.



That's it for today!

//Fredrik

Hmmm...

Wow!
Fick just en läbbig impuls-tanke.
Sånt e läbbigt!

Good day!

Yum...

Idag har jag käkat en massa god mat! Först lapskojs sen VÅFLOR! YUM! ^^

Imorgon klockan halv 1 ska jag vara med i radio förhoppningsvis!

Kanske skrev det i förra inlägget iofs... Well anyway...

Kolla gärna in min myspace! ;)

www.myspace.com/fredztheguitarguy

Onsdag! Mellandag...

Hej hej!

Nu har jag käkat min lapskojs! Den serverades här hemma om ni ville veta men nu är den slut!
Jag har även gjort ett IQ test men ni får inte veta vad jag fick på det! ;)

Imorrn bär det iväg till Dalagården men först ska en kille från Sveriges Radio P4 ringa och intervjua mig om min låt som är med i en tävling! Det blir kul^^

That's it for now!

//Fredrik

Tisdag! Musikdag!

Hej hej!

Idag har det vart mycke musik! Först lyssna på hillsong, sen spela hillsong sen bara jamma för mig själv å sen lyssna på Gamma Ray å Helloween. Sen färdigställt en låt åt en kompis!

Kul dag!^^

Snart DALAGÅRDEN!


P.s. Imorrn ska jag äta lapskojs! YUM! ^^ d.s

Måndag!

Det finns 2 saker som gör mig riktigt irriterad... Det ena är falskhet och det andra är ytlighet.
Jag vill inte påstå att jag är helt fri från dessa fenomen för det vore en lögn. Men det är som sagt något av det värsta jag vet!

Falska människor är så.... falska! Jag vet det lät inte så värst klokt men så är det!
Hur kan man övörhuvudtaget komma på tanken att göra sig till bara för att t.ex få hångla? Det är ju sjukt enligt min mening...
Att vara på ett sätt mot vissa och ett annat sätt mot anda är ett vanligt fenomen men även det inge vidare värst... Hur kan man lita på nån som inte är den den säger sig vara? Ärlighet säger jag! Och som sagt är inte jag direkt tidernas ärligaste man... det sa jag inte heller att jag är men jag försöker så gott jag kan! Tro inte bara att jag går runt och ljuger stup i kvarten nu för så är det icke.

Näst efter falskhet kommer ytlighet.

Hur kunde det bli så fel som det blev? Hur kunde vi skapa detta ytliga samhälle där allt går ut på att vara så snygg som möjligt? Hur kunde vi hamna så snett att vi missar vad som är viktigt? Återigen vill jag inte påstå att jag är perfekt inom detta område heller... Ser man en snygg tjej så tittar man ju... Så är det tyvär... Önskar fakiskt jag kunde slippa det!

Nog klagat för idag! Gud älskar oss ändå!

Snart dalagården å då ska jag ladda upp med ny kraft och inspiration!

Söndag. Slutet på en era, början på en ny!

Hejsan hejsan!

Idag är det söndag. Inte vilken söndag som helst utan denna söndag hölls sista gudstjänsten i vår gamla kyrksal!
Det var en laddad gudstjänst som markerade slutet på en toppen era och början på en ännu mer toppen era med massor med Jesus. I slutet gick typ alla fram till korset och bad och jag bara kände att nu är det dags! Nu är detdags att ta Jesus på allvar och föra honom med mig ut till min omgivning! Kändes grymt skönt att ställa det till rätta igen!
Nästa helg ska jag till Dalagården och ladda på med ännu mer Jesus! Det blir härligt!

God Bless You!

//Fredrik

GLAD! :D

Jag ska till dalagården nästa vecka å det e så GRYMT kul! :D:D:D
Jag får då nämligen träffa tudernas bästa dalmas! ^^

Ååååå nu blev jag ruskigt glad! ^^

Sist jag träffade denne så blev allt katastrof men den katastrofen lärde mig viktiga saker jag har haft mycket nytta av och det har jag henne att tacka! Å det ska bli så GRYMT kul att ses igen!

Nu är jag glad^^

//Fredrik

God morgon!

Idag är det lördag och jag hade sommarens första sovmorgon! (Y)

Jag kan börja med att förklara för er som inte fattar att nej jag är inte bög!:P

Idag har jag inte den blekaste aning om vad jag ska hitta på... Jag är sugen på att hälsa på nån rolig men jag har ingen bensin i moppen å det är dyyyrt att tanka!

Jag var hos dejjv igår så det kanske e dumt att åka dit idag igen... Antonia är hos sin farmor, kajsa är i dalarna... Kanske kan ringa simon eller nån!

Det löser sig!

Vi får se om det hamnar nåt mer här idag annars får dethär räcka!

Tjingeling!

//Fredrik

Trevligt trevligt!

Jag var på "Grannfrukost" idag hos nåra vänner. Det va trevligt och riktigt najjs faktiskt! ^^ Elin had ebakat scones som va riktigt smarriga! Sen blev jag och albert kvar där en stund och diksuterade en massa skumma grejjer. Nu sitter jag här hemma och undrar vad jag ska ta och hitta på nu... Kanske skulle man käka lunch om en stund... Pizza mmmmm...
Vill skriva en låt men jag känner att jag är tom på inspiration för tillfället =/

Jag får nöjja mig med att sitta här och lyssna på Hillsong United vilket iofs inte är så värst illa det heller! ;)

Jag har insett en grej! Det är ju faktiskt rätt onödigt att jag går å undrar över vad jag ska göra efter skolan och sådär. Det löser sig! Det är ju 2 år kvar att bestämma sig på!
Men jag tror jag vill bli typ nånform av evangeliserande musiker. Det vore najjs^^
Musik = bäst och berätta om Gud = bäst så det känns rätt logikt:P

Frid vänner!

//Fredrik

YEEEAH!

Fick mail från Alice Coopers gitarrist Ryan Roxie idag angående min senaste låt^^
Han gilla den! AWESOME! :D
Vill ni höra hur den låter finns den på www.myspace.com/fredztheguitarguy

"good hook in the chorus!..."It depends on you"...cool....a little Creed-esque in a way.....very good!... talk again... R " (Ryan Roxie om mitt senaste verk It depends on you)

Bara för att...

Ok bara för att jag började skriva så får jag ta å skriva lite mer!
Men hmmmm.... vad ska jag skriva då då?

Jag har insett att jag tänker alldeles för mycket. Det är nog därför jag aldrig riktigt fattar vad som händer eller varför saker händer... Och det är nog därför jag hatar att vänta för då hinner jag tänka en massa å de e inge vidare bra. Måste försöka bli lite mer korkad så jag inte tänker så mycket eller nåt åt det hållet.

Men hursomhelst tänkte jag passa på att skriva ner lite tankar om vem jag tror på nämligen Jesus.

För många av er som läser detta kommer mycket av det jag skriver säkert låta rätt ologiskt och ni får gärna komentera det eller vad ni nu gör för sånt är bara roligt.
Till å börja med kan jag berätta lite mer om vad jag står för. Jag tror att världen är skapad av en skapare som jag väljer att kalla Gud. För mig är det ruskigt ologiskt att världen blev till av en slump och en stor smäll. All perfektion vi kan se överallt omkring måste ha ett syfte. Det kan ju inte vara en slump! Det är så otroligt perfekt gjort att allting funkar allt ifrån planeternas rörelser till små klaffar i våra blodådror som hindrar blodet från att åka åt fel håll. Jag är alltså krationist inte evolutionist. Jag tror på att övernaturliga saker kan ske. Jag tror på Guds Ord A.K.A Bibeln till 100%! Många kristna säger sig tro på delar av bibeln men det tror inte jag ä riktigt riktigt. Bibeln är Guds kärleksförklaring till oss människor och bara man studerar den istället för att läsa den som en tråkig skolbok finner man snart att mycket utav det som står där faktiskt stämmer. Prova vettja!

Har du nånsin prövat Gud? - eller har du bara ignorerat tanken?
Har du någonsin kollat om han faktiskt finns? - eller har du inte orkat?
Har du någon gång från ditt hjärta bett bönen "Gud om du finns så..."? - eller har du inte vågat?
Har du någon gång vågat kapitulera och kasta dig i Guds famn? - eller är du för stolt?
Har du någon gång ens givit Gud en tanke när allt känns hopplöst? - eller har du stängt det inom dig?
Har du någon gång tänkt på att Gud kanske ändå vill hjälpa dig i dina jobbiga stunder? - eller känns det för ologiskt?

Har du någon gång tänkt på Gud som en verklighet och inte som en luddig gubbe på ett moln?
Har du någon gång tänkt på att det som han killen eller tjejjen sa om att Jesus älskar dig skulle kunna vara sant?


Ett vanligt misstag man gör när man försöker ta reda på vad kristendom egentligen handlar om är att läsa böcker om det. Det står mycket bra fakta om traditioner, regler, seder, årstider, psalmer och mycket sånt. Man kan få en rätt bra överblick om kristendom. Men det är långt ifrån vad kristen TRO handlar om. Jag kommer från en frikyrka som heter Furuhöjdskyrkan som ligger i Alunda. I den församlingen har jag fått en helt annan bild om vad det här med att vara kristen handlar om. Det handlar inte om att gå till kyrkan varje söndag. Det handlar inte om att kunna alla psalmer och alla fina böner. Det handlar inte om att kunna bibeln utantill rakt igenom.
Det handlar om att ha en relation med Jesus. Det är precis som med vilken vän som helst. Det handlar om att lära känna vännen Jesus. Skillnaden på Jesus och en vanlig mänsklig polare är att Jesus är osynlig och han är dessutom Gud. Det var betydligt enklare förr i tiden att vara polare med Jesus för då gick han faktiskt omkring här på jorden som vem om helst av oss. Nu är det lite knepigare för man kan inte riktigt umgås med honom på samma sät...
Jag tror Jesus var lite bekymrad över dethär innan han for till himlen. Men så kom han på en så grymt smart idé! Vi lämmnar kvar en bok där folk kan läsa om vem jag är! SMART! Så uppfans Bibeln. (kanske inte men vi säger så för stunden) Eftersom vi inte kan fråga Jesus om vem han är på samma sätt som man kunde då så finns Bibeln. I den finns en bra förlklaring till vem Jesus är. Genom den kan vi lära känna Gud. Är det inte fantastiskt häftigt? Och inte nog med det! Jesus vill ju såklart prata med oss! Detta har han löst så smart att vi är direktkopplade till honom på ett mer högteknologiskt sett än vad vi människor nånsin kommer kunna uppfinna. Vi behöver inte äns säga orden. Vi talar med vårt hjärta och Jesus hör. Och han svarar. Vi måste bara "lyfta på luren" och lyssna. Det smarta här är också att vi inte hör Guds röst med vanliga ord oftast. Eftersom komunikations enheten sitter i vårt hjärta så hör vi också i vårt hjärta. Lite svårt att förklara detdär med ord men man skulle kunna säga det som att man på något sett bara vet vad Gud har sagt utan att riktigt ha hört det. Jag tycker det är så fascinerande så det finns inte! =)

Jag tycker det är dags för en liten historia!

Det bodde en gång en man vid havet.
En dag blev det översvämning och folket började fly in mot land för att undvika att drunkna.
Denhär mannen hade vart kristen i hela sitt liv. Han hade bett sina böner och läst sin bibel och var stensäker på att han inte behövde oroa sig för Gud skulle rädda honom. Det hade han ju lovat.
Vattnet steg och han klättrade upp på taket.
Då kom en av grannarna förbi med sin båt och ropade åt honom att hoppa i.
Mannen sa bara: "Åk vidare! Herren Gud kommer hjälpa mig!"
Grannen åkte förvirrad vidare och vattnet fortsatte stiga.
Mannen klättrade nu upp på skorstenen och då kom en till båt förbi.
De ropade åt honom att hoppa i men han sa samma sak igen:
"Åk vidare! Herren Gud kommer hjälpa mig!"
Lika förvånade som grannen åkte de vidare.
Vattnet fortsatte att stiga och nu stog mannen med vatten ända upp till hakan.
Då kom en räddningshelikopter flygande.
De slängde ner ett rep och uppmanade honom att klättra upp.
Samma svar igen:
"Åk vidare! Herren Gud kommer hjälpa mig!"
Efter mycket om och men fög helikoptern iväg.
Vattnet fortsatte att stiga och mannen (som inte kunde simma) drunknade.
Väl uppe i himlen sprang han rasande fram till Gud och skrek:
"VAD ÄR DETHÄR?!? JAG HAR JU VARIT KRISTEN I HELA MITT LIV OCH ÄNDÅ SÅ DRUNKADE JAG?!? NI SKULLE JU HJÄLPA MIG!"
Gud tittar förvånat på mannen och bläddrar litegrann i sin stora bok.
Efter en liten stund säger han:
"Hmmm... Det var ytterst märkligt! Enligt vad som står här skickade vi två båtar och en helikopter!"

Den historien tycker jag är GRYM!
Den förklarar på ett bra sett hur Gud fungerar. Ibland har man en tendens till att förvänta sig blixtar och dunder och heliga ljussken och grejjer när man ber till Gud om hjälp och tecken. Men Gud är så mycket smartare än så! Varför hålla på och anstränga sig med en massa specialeffekter när han redan har en perfekt värld att visa oss med? Om du ber Gud visa dig att han finns kommer han att göra det. Det kan vara precis hur som helst. Det kan vara att någon säger att du är älskad och värdefull i precis rätt ögonblick. Det kan vara en lapp på ditt skåp i skolan där det står en hälsning från kristna skolgruppen. Det kan vara en känsla. Det kan vara en låt. Det kan vara en bild, det kan vara en film. Det kan vara precis vad som helst.
Det viktiga är att om du verkligen vill att Gud ska visa sig för dig så kommer han göra det. Det kan jag lova dig!

Min önskan är att du, vem du än är, provar Gud. Om han finns är det ditt livs största tabbe om du inte provar. Om han inte finns så förlorar du inget på att prova.
Men kom ihåg! Om du inte ger Gud chansen utan från början bestämmer dig för att du inte kommer märka av honom även om du ber honom om det så kommer inget hända. Gud pressar sig inte på utan vill att DU ska ta besluten.

Det får nog räcka för idag!

Gud tror på DIG! Tror du på honom?

//Fredrik

Välkomna!

Hejsan hejsan!
Jag är då Fredrik Elm från Alunda 3 mil utanför Uppsala!
Har nu slutligen fixat mig en blogg för jag har insett att jag behöver skriva av mig en del saker jag kommer på!:P
Hoppas detta blir en härlig tid fylld med stavfel och gramatiska tabbar!

Lite om mig!
Jag heter då som ni kanske redan förstått Fredrik Elm. Född 1991 i Uppsala men har bott hela mitt liv i Alunda. För ungefär 4 år sedan förändrades mitt liv. Jag träffade en kille som är helt otrolig! Jag fattade inte det riktigt först men eftersom tiden gick och vi lärde känna varandra mer och mer så har jag bara upptäckt vilken otroligt härlig kille dethär är! Det är få som kan det han kan! Vilka felsteg jag än har gjort så är det skit samma för denhär killen är min bäste vän och han förstår att jag inte är perfekt och att även jag kan göra fel. Hur piss jag än mår så spelar det ingen roll för denhär killen förstår hur jag mår och kan trösta mig och finns alltid där för att hjälpa bara jag ber honom om det.  Vi har upplevt helt asballa grejjer tillsammans han och jag å jag tänkte jag kan berätta lite mer om dem vid ett senare tillfälle. Jag vet att vad som än händer kommer han aldrig upphöra att vara vid min sida i vått och tort för han är så GRYMT bra att det finns inte! Han är min inspiration, Han är min trygghet, Han är min styrka och min tillflykt.

Tack för att du läste och välkommen åter!
GBU my friend!
//Fredrik

RSS 2.0