Självförtroende...

Självförtroende är en jobbig grej. Det gäller liksom att balansera så man inte har för mycke eller för lite. Man måste ha precis lagom. Har man för lite får man dåligt självförtroende och har man för mycket blir det högmod.

Dåligt självförtroende är en jobbig grej. Jag antar att jag inte förstår mig på det riktigt...
Det jag inte kan förstå är varför man absolut måste tog bägra att acceptera sig själv. Visst har man dåligt självförtroende så kan jag lätt förstå att man har svårt att skaffa sig en bra självbild. Men om nu folk runt en säger att man faktiskt duger, att man ser bra ut, att man är bra och helt enkelt inte dålig på något sätt. Borde man inte kunna acceptera det då?

Jag ska vara ärlig nu och säga vad jag tycker och tror är bäst. Nåra kommer kanke bli arga men då får det vara så...

Att säga, tycka och tänka en massa dåliga saker kommer ingen vart. Att klanka ner på sig själv, saker, händelser och andra människor tar än ingen vart i livet. Visst att klandra sig själv för allt är kanske ett sätt att synas men det är inget bra sätt! Bättre då att uppskatta det positiva som händer en och låta det lysa i ens liv! Att klanka ner på andra är kanske ett sätt att känna lite självtilfredställelse. Men vad är det för ett bra sätt då? Inte något bra sätt alls! Du är ju precis likadan ändå även hur dålig du säger att andra är! Man kommer inte komma nån vart på att klaga.
Ja man kan hamna i riktiga skit situationer där allt bara är ruttet. Men man kommer aldrig ur dem om man bara ska klaga på hur dåligt man har det. För att lösa problemen måste man resa sig upp och inse att man faktiskt inte är en flugskit på jordens yta utan det vackraste som någonsin skapats och Guds avbild!

Det finns ingenting som heter  "Gud är trött på mig och tycker jag är värdelös"! Det är ett på hittat argument som inte stämmer på någon punkt! Läser du i bibeln så märker du att det finns en hel del rötägg som har gjort stora saker för Gud!
- Kung David mördade sin kompis bara för att kunna gifta sig med hans tjej ändå fick han vara förfader till självaste Jesus!

- Moses mördade en egyptisk vakt men fick ändå rädda hela Judafolket från slaveri i egypten och till och med dela på röda havet!

- Matteus var en tjuv och ändå fick han vara Jesu lärjunge och dessutom skriva ett evangelium.

- Paulus mördade alla kristna han kom åt tills han mötte Jesus. Då fick han bära ut evangeliet till hela världen och vara en av de största kämparna för Guds rike.

Jag tror nog det räcker för att bevisa att du DUGER! Kan Gud använda lögnare, mördare, tjuvar, förrädare, tyranner och andra hemska människor kan han använda DIG!

Du kanske tror att dina problem är för stora för Gud? Att han inte förstår hur du har det och inte orkar med din klagan. Men du... Jag ska berätta en sak flr dig. Han vet PRECIS hur du har det! Inte enbart för att han är allsmäktig utan för att Han själv har gått igenom PRECIS samma sak som du! Innan Jesus dog på korset tog han på sig ALLT dåligt, jobbigt och hemskt. Hans sista dagar var de hemskaste nånsin. Han hade sån ångest att han grät blod. Han blev förrådd av en av sina närmsta vänner. Förd till förhör där alla sa att han var lögnare. Han blev hånad. Folk övergav honom TOTALT. Ingen ville vara hans vän. Han var så utanför man kan bli. Och inte nog med det! Han blev förd till de romerka vakterna som plågade honom. Om jag minns rätt så var 20 piskrapp lika med dödsstraff i det gamla Rom. Jesus fick 19! Och nu är det ingen vanlig mattpiska vi snackar om. Det här är en piska med nio rep med vassa metall, glas och benbitar fastsatta längst ut. När man slår med dem så sliter de med sig delar av skinnet och musklerna. Där kan man snacka om smärta! Inte nog med det. Efter det satte vakterna på honom en tygmantel. Ni vet vad som händerm ed tyg som läggs på ett sår? Blodet levras och tyget fastnar. Sedan sattes en törnekrona på hans huvud. Och här snackar vi inte små rosentörnen. Det är decimeterlånga vassa taggar som skar in i pannan. När väl den processen var klar låter man honom släpa ett stort tungt träkors hela vägen upp på Golgata kulle. Väl där sliter man av honom manteln. Då sliter man upp såren igen. AJ!. Sedan slängs han ner på korset och spikas fast i händerna. Sedan reser man korset upp och låter det falla ner i en grop. Där får han sedan hänga i en massa timmar i väntan på att han ska dö.

Kan du ärligt säga att du har upplevt något värre än det?

Jesus gjorde det för att du skulle slippa! Han förstår hur du har det för han har haft det på precis samma sätt fast värre!

Så kom inte och säg att du inte duger och att Gud inte förstår och att han älskar alla men dig bryr han sig inte om!

Jag tror nämligen inte Guds egen Son stiger ner på jorden, tar av sig all sin makt, lever här i ungefär 30 år för att sedan lämnas av alla å dö på ett kors bara för att han tycker det är kul! Han gjorde det för att han älskar DIG!

Hoppas att nån som läst detta tar det till sig!

Gud välsigne dig!

//Fredrik

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0