Svar igen!

Jaa, okej, I see. visst, det är bra argument för att det finns någon Gud det håller jag med om..

Jag måste säga att jag tycker det är ascoolt att du tror! Jag älskar människor som bara tror på Jesus och allting av hela sitt hjärta fastän de inte helt säkert kan veta att allt det där är sant.

Visst vore det underbart med en Gud som älskar och förlåter och jag vill tro, jag har verkligen försökt. Jag önskar att jag var som du, jag önskar jag bara kunde välja att tro på allt det där som du. Men jag kan inte låta bli att tvivla och ifrågasätta hela tiden.

Det är därför jag kommenterade, jag önkskar att någon kan ge mig bevis för att det här är rätt, det här med att vara kristen..

förlåt att jag tar upp en massa tid ur ditt liv med onödigt flum >.<

din vän X ^^



Jag tänkte jag kunde ge ett till litet svar på det! Hoppas du läser det Mr. X! ^^

Jag förstår dig verkligen när du säger att du vill ha "bevis". Som samhället ser ut idag (med allt vetenskapligt tjaffs) så är det nästan kriminellt att tro på något utan att ha bevis i hand. Och därför kan vi kristna ses som knäppa och ologiska eftersom vi bara tror å gissar utan att egentligen  veta. Men är det verkligen så?
Är det så att vi bara knallar runt å "hoppas" som fårskallar? Är det så att vi tror "bara för att" utan nån vettig grund? Är det verkligen så att det inte finns någonting alls som ligger till stöd för vår tro?

Större delen av jordens befolkning tror på någon form av Gud. Är det verkligen så att alla bara går runt å flummar?

Jag tror inte det. Jag vet att det finns logiska grunder för min tro. Jag har anledningar att tro.
Inget illa mot de som växt upp i kristna familjer (jag önskar jag också gjort det vissa gånger), men en sak som kan vara en nackdel med det är att tron kommer "automatisk" och man bara blir tillsagd att det är så utan att riktigt fundera varför.

För oss stackare som råkade hamna i andra familjer är det ju inte riktigt lika. Ingen i min familj utom jag har en levande tro på Gud. Så jag har inte fått den "undervisningen". Jag har fått fatta mitt beslut alldeles själv och jag måste fatta det beslutet varje dag.
Då kan det ju inte direkt vara utan anledning?
Eller är jag ett pucko? Ja... döm själv...

Vad finns det då för anledningar att tro att det finns en allsmäktig och kärleksfull Gud? Den Gud det står om i Bibeln?

Jo!!!


1: Se på världen.
Jag vet inte vad du tycker men jag tycker det är rätt så oligkst att världen skulle skapas utav ingenting/kaos/en slump.
Hela världen är näst intill perfekt ordnad och koordinerad. Att allt funkar ända från planeternas rörelser till att en liiiiten loppa övörhuvudtaget kan leva tycker jag är fantastiskt.
Evolutionister påstår att det har utvecklats till det. Det är möjligt att det har utvecklats. Men jag tror inte det är möjligt att få sån ordning utan en vettig plan som ligger till grund för det.

2: Läs bibeln:
Bibeln är en av världens mest lästa böcker (om inte DEN mest lästa). I bibeln står det en massa heftiga grejjer om hur folk delar på havet, hur man går på vattnet och hur man räddar mänskligheten.
Jag tror Bibeln är Guds Ord, Guds budskap till mänskligheten. Jag tror Bibeln är Guds sätt att visa oss hur vi kan leva för att det ska lösa sig i slutändan.
Många ser bibeln som en sagobok full av många mysiga, spännande, helknäppa historier om gamla skäggiga gubbar som levde för jättelänge sedan i landet långt långt borta.
Jag tror verkligen bibeln är mer än så. Varför? Jo! För jag kan se mig själv genom berättelserna. Inte alla, inte alla gånger, men många gånger. Det händer ofta att man slår upp bibeln och läser ett stycke som handlar om PRECIS det man har jobbigt med för stunden. Eller det man funderar över.
En sagobok kan inte riktigt fixa sånt! ;) Det är iallafall vad jag tror.

3: Se på kristna i din närhet!
Jag har massor med kristna vänner. Kristna finns liksom nästan överallt. Inte katten kan de väl alla vara stora feta lögnare? Alla har ju något att berätta om deras relation till Gud.  Man får höra om bönesvar, hur Gud har "hoppat in" i situationer och hjälpt till.

4: Min egna relation med Gud!
Jag har vart troende nu i snart 4 år. Jag har fått möta Gud flertalet gånger. "Inte face to face, men ande to ande" som jag sa i onsdags! ;)
Det är inte många som riktigt förastår hur detdär funkar. Det gör inte jag heller. Men jag vet ATT det funkar. Det händer ofta. Det kan vara genom att jag som sagt läser precis rätt sak i bibeln, att nån säger precis rätt sak till mig utan att egentligen veta om det. Bönsesvar kommer i stort och smått. Jag har aldrig sett något såntdär ballt "ljussken och en massa pampigt dånande som får en att falla till marken".
Men jag tror inte riktigt det är så Gud arbetar.
Gud har ju skapat världen som den är. Då vore det ju onödigt att ta till metoder som inte finns... Mycket smartare är det ju att använda sig av sätt som vi människor förstår. Som t.ex ord, leenden, tankar osv...



Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om varför jag tror på Gud men jag tror dethär får räcka för denhär gången!
Om du undrar mer så snälla fråga! Jag är här för att göra mitt bästa för att svara! :)
Om du vill ha effektivare konversationer än bara blogginlägg kontra komentar kan du adda: [email protected] på msn!

Gud välsigne dig Mr. X!

^^

Jag fick en kommentar på senaste inlägget...

den lyder som följer:



liten smurf om Varför Gud?:
Det är absolut en fin tanke, men jag har ett litet problem med argumenten och jag hoppas att du inte tar illa upp för att jag påpekar detta.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att din poäng är såhär: Gud måste finnas för vi tänker ju på Honom och vi kan inte komma på någonting helt själva; Gud måste ha inspirerat oss.

Men då kan jag inte låta bli att tänka på typ Egypten... eller vilken högkultur som var först... Mesopotamien kanske... iallafall så hade väl de här kulturerna egna religioner med en massa gudar. Folket trodde väl på de här gudarna och var övertygade om att de styrde världen. Dessa religioner fanns långt före judendomen, hur kan du vara helt säker på att vår tro inte bara är en "modifierad kopia" inspirerad av äldre tiders gudar?

Förstår du vad jag menar? Det finns en mängd religioner i världen, som alla har människor som tror på dem. Hur kan man vara så säker på att alla dom har fel och bara kristendomen har rätt?

Det är lite svårt att förklara vad jag menar, men förstår du lite hur jag tänker?

X



Clever tanke måste jag säga!
Noteras bör dock att jag inte säger att mitt tidigare inlägg är ett "bevis" på att just bibelns Gud existerar utan att någon form av Gud existerar. Visst enligt historien var egypten och dedär nissarna först med att hålla på med religion...

Jag tror dock på bibelns Gud och i bibeln står det att Gud är Alpha och Omega. Det vill säga Början och Slutet. Alltså utan tvekan först.


Återigen vill jag påpeka att argumentet i föregående inlägg enbart pekar mot att det finns någon sorts Gud.
Det säger ingenting om vem denne Gud nu är.

Hoppas det gav dig lite klarhet Mr. X. ^^

Varför Gud?

Hallå!

Idag var jag på Ungdoms Alpha! Jag rekomenderar det starkt till er ALLA! Det är asnajs å jättenyttigt!

Vi diskuterade livets mening och kom fram till en väldigt smart grej!

Såhär är det.

Vi funderade lite på varifrån idén om att det borde finnas en Gud kommer. Någon sa att det kommer från människans längtan efter någonting "högre". Att man för att fylla ut sin egen eventuella tomhet behöver någonting att tänka på. Därav tanken på Gud. Men det svaret är inte riktigt fullkomligt. Det förklarar varför människan funderar på Gud. Inte varifrån själva tanken kommer ifrån.

Jag tror såhär. Att vi övörhuvudtaget kan tänka att det kanske finns en Gud borde ha någonting vettigt bakom sig. Jag tror inte att den tanken skulle existera om vi bara var materiaklumpar som inte hade någon mening alls. Här finns det många motargument det är jag medveten om. Det har jag också fått erfara. Så det duger inte riktigt som påstående.

I tisdags var jag på UBK (Ungdomsbrankåren för de som inte förstog det...)
Vi diskuterade lite musik.
Vi funderade lite kring hur det är möjligt att folk tyckte musik som Beatles och Elvis var det hårdaste som fanns deras tid.
Likadant ännu längre tillbax med de stora kompositörerna från förr. Det hårdaste som fanns då var ju inte alls i närheten av det hårdaste som finns idag.
Varför?

Jo förstår du! Man kännde inte till något hårdare. Man hade aldrig hört extrem dödsmetall eller vad det nu kan vara som är hårdast idag. Man hade inte en sportmössa att kunna veta hur det lät. Precis lika omöjligt som det är för oss att veta hur musiken kommer låta om 20000 år!

De visste inte hur en distad gitarr låter. För de hade aldrig hört någon distad gitarr. Därför tänkte man helt enkelt inte att "Det hårdaste är nog dödsmetall!". Man kunde inte tänka så för man visste inte om det. Det fanns inte med i tankesystemet.

Man kan helt enkelt inte komma på något helt absolut nytt ur ingenting. Om du tittar på världen. Och då menar jag PRECIS ÖVERALLT. Så finns det ingenting som inte har funnits tidigare.

"Jo men man kom ju på ljudet i de distade gitarrerna juh! Å man kom på alla olika ljud i syntharna juh!" säger du.

Yes we did! Men det var inte direkt så att vi plockade det bara ur tomma intet. Distljudet på en gitarr uppkommer genom att man "förstör" det rena ljudet. Dist från början var helt enkelt en gitarrförstärkare med väldigt hög volym. Vilket innebär att tonen "spricker". Där har vi dist gitarrerna.
Till syntharna då. Det finns ju MASSOR med konstiga ljud och effekter å grejjer i en synth. Men det finns INGENTING som man inte kan dra paralleler till något som redan finns. Även de konstigaste ljud härstammar från något annat i grunden. Själva ljudet kanske inte är en form av "grund-inspirations-ljudet" utan kanske en inspiration av ett annat ljud som är inspiration av ett annat och så vidare.



Det är inte bara i musikens värld det är såhär. Det är så överallt!

"Men rymdskepp och science fiction då!" var det någon som frågade.
Svaret är enkelt! Inspirationen finns redan där!

Stjärnor och själva "rymd miljön" har alla sett... Det räcker att titta ut en stjärnklar kväll...

Men rymdskepp då? Och alla rymdgubbar?

Rymdskepp = enkelt... modifierade bilar och andra maskiner.
Rymdgubbar = modifierade människor, djur eller annat...

Ingenting är absolut nypåhittat.

Jag är rätt så säker på att Columbus inte gick runt å tänkte att en X-Wing är ruskigt ball! (För de som inte vet är en X-Wing ett stridsskepp från Star Wars)

Han hade aldrig sett ett så han kunde inte föreställa sig hur det ser ut.


Drakar är ännu ett exempel...
Det är ett väldigt populärt "fantasi-monster".
Men är de påhittade ur ingenting? Var det nån smart person som skapade hela idén om hur drakar ser ut? Var det någon som skapade själva drakarna?

ICKE! Drakar ser ut som ödlor med vingar på ett ungefär... Återigen... Man tar något man har upplevt och modifierar det. Sen tror man man har gjort något nytt.

Överallt ser vi dethär!
Sätt dig ner och försök rita ett djur som ABSOLUT nytt! Hämta ingen som helst inspiration från andra varelser.
Det innebär att du varken får använda armar, ögon, päls, fjäll, ben, kropp, mun...
Ja du fattar. Det blir VÄLDIGT svårt!
Hur många saker du än ritar kommer du komma fram till att du har hämtat inspiration från någonting till allting på alla varelser.
Vi kan alltså inte skapa något ur tomma intet. Allt vi gör är en eventuell modifiering av något som redan finns....

Fundera på detghär en stund: Vi kan inte skapa någonting utan inspiration. Allting är "modifierade kopior.
Om vi inte är överens om detta rätt så självklara fakta så får du gärna kommentera din åsikt!
Jag hade nämligen tänkt fortsätta till själva huvudpoängen!




Nu vore det väldigt intressant att gå tillbaks till denhär textens början.
Varifrån kommer tanken om Gud?

Vi har kommit fram till att vi inte kan skapa något utan inspiration. Det går helt enkelt inte för oss människor att tänka oss någonting vi inte tidigare har upplevt.

Varifrån kommer då tanken om Gud?
Den lär ju komma från en upplevelse av Gud. Eller från Gud själv.

Eftersom vi inte kan komma på något helt absolut nytt = vi kan inte skapa någon helt nytt, kan vi inte heller komma på tanken att det kanske finns en Gud från ingenting. Föreställningen om en Gud måste komma från någon stans.

Förstår du min tanke?

Detta tycker jag är ett starkt faktum som pekar på att Gud existerar.
Återigen. Håller du inte med får du gärna kommentera!

Det vi har kommit fram till säger även en till fantastisk sak.

Gud har GRYM fantasi!
Eftersom allting finns till så måste någon/något nån gång ha skapat det.
Och då hände det utifrån ingenting. Det är rätt ballt att tänka!

Notera att det är Gud som fixar detta inte vi!
Jag vill inte ha en massa komentarer där det står att jag säger emot mig själv eftersom "du säger först att det inte går att skapa något av ingenting men sen säger du att det visst går..."

Det är viktigt att skilja på GUD och MÄNNISKA i dethär läget!

GUD är GUD och Människan är en människa...


Det var allt för denhär gången!

Gud välsigne er alla!

RSS 2.0