Gud = Brynäs


Ibland är det ruskigt knepigt att förstå sig på hur tron egentligen fungerar. Finns Gud? Å om han gör det? Hur i hela friden ska man få reda på det? Många gånger känns det kristna livet tomt och meningslöst. Hur djupt man än gräver hittar man mest bara sand. Ändå finns någonting där. Någonting som man inte riktigt kan greppa eller förstå. Och hur mycket man än försöker blir det bara ännu mer dimmigt och suddigt. Jobbigt läge med andra ord!

Men jag tänkte såhär!

Jag är Brynäsare. Det finns inget som kan ändra på det. Även om det skulle stå tre miljoner Djurgårdare, AIK:are, Leksingar eller vad som helst och fråga om jag verkligen är Brynäsare skulle svaret vara detsamma. "Ja jag är Brynäsare!"

På samma sätt tror jag man kan se min kristna tro. Innerst inne vet jag vem jag tillhör och vem som är världens kung. Även om tre miljoner ateister, satanister, buddister eller vad som helst skulle fråga om jag verkligen är kristen skulle svaret vara detsamma. "Ja jag är kristen!"


Som jag sa innan är jag 100% Brynäsare. Brynäs kommer ALLTID att vara det bästa laget. Jag vill inte påstå att jag är världens mest entusiastiska Brynäs supporter dock. Det var länge sedan jag såg en Brynäs match. Har bara sett dem en gång live. Jag har ingen aning om hur det går för dem i serie spelet eller något sånt. Jag har ingen aning om vad deras spelare heter eller sådär. Det enda jag vet är att Brynäs är lag nummer 1 och så kommer det alltid vara.

Återigen kan man dra paralleller till min kristna tro. Jag går inte på alla gudstjänster, jag ber inte varje kväll, jag är inte med på alla evenemang i kyrkan osv. Jag lever helt enkelt inte det "kristna livet" till fullo. Men jag är fortfarande med i laget. Jag vet att Jesus är nummer 1. I mitt hjärta dunkar Jesus och jag vet att det är där jag hör hemma. Jag är kristen och det ändrar inget på.


En lagspelare i en lagsport har oftast (om inte alltid) en tränare som säger vad man bör göra och vad man inte bör göra (vill inte säga ska för det känns inte som att det passar rätt in). Det är inte alltid spelarna gör precis som tränaren säger. Det är inte alla spelare som tränar 4 timmar om dagen varje dag. Det är inte alla spelare som kommer på alla träningar. En del spelare kanske bara står uppskrivna på medlemslistan men är knappt där alls. Men det säger inte att de inte är med i klubben. De är ju fortfarande medlemmar. Eller hur?


De kommer dock garanterat inte få spela i A-laget. Alltså kommer de inte få vara med om de stora serie segrarna och om man har riktig tur VM-gulden och OS osv.

A-laget är för de som tränar hårt. De som gör som tränaren säger och kämpar sig upp till sin plats.

Än en gång kan man likna detta vid den kristna tron. Tränaren är i det här fallet Jesus Kristus själv. Det finns mycket Jesus säger att vi borde och inte borde göra. Att inte göra det betyder inte att vi blir kickade ur "klubben" men det innebär däremot att vi missar matcherna om guldet. Träningar går sportsmannen på för att lära sig hur han ska uppträda på matchen för att lyckas bra. En kristen gör samma sak fast på möten, gudstjänster osv.

Sportsmannen tränar privat på egen hand för att få kraft att prestera bra och lyckas i matcherna. En kristen gör samma sak, fast på bönestunder, lovsångsstunder, samtal osv.


Att vara Brynäsare tror inte jag innebär att man kan ALLT om Brynäs å följer deras varenda rörelse. Inte heller tror jag heller att vara kristen betyder att följa bibeln och kyrkan i allt. Även om det är målet. Men själva kärnan i att vara kristen är att vara "en i laget/klubben".


Amen.


RSS 2.0