VILKEN GUD VI HAR!!!

Vecka 8 (även känt som SPORTLOVET) spenderades i de Österrikiska Alperna och det hela kan sammanfattas med detta: VILKEN GUD VI HAR!!!

Bara synen av de mäktiga bergen tog orden ur munnen och fyllde mig med förundran!


Jag är ingen mega bra skidåkare så det blev faktiskt inget sånt för min del.
Prövade dock på ett åk på en snowboard uppe på glaciären. Det var HELT FANTASTISKT måste jag säga!

Tänk om man kunde få vara på läger hela tiden? Vore inte det underbart?
Gemenskapen var helt otroligt skit mega bra, maten var jätte god, omgivningarna var helt otroliga och GUD var verkligen där!



Det var mega bra från början till slut och jag skulle inte tveka en sekund på att göra om det nu på stubinen om någon frågade!



Jag har lärt känna många nya härliga människor vilket ju såklart är en bonus! Hoppas vi ses snart igen!

Detta blev inget mega djupt inlägg... Men jag kände att jag ville dela med mig av den UNDERBARA veckan jag haft!!!

Här kan du ladda ner filmen vi gjorde om lägret!




Svar till Mr. Dawkins

Du skrev följande till mig:

"Gud älskar ALLA och han fördömer INGEN.

Det spelar ingen roll vem du är, var du kommer ifrån, vad du har gjort eller var du är på väg."


En homosexuell man? En rebellisk pojke? En otrogen kvinna? En man som utför arbete på sabbaten? En polyteistisk människa?


Älskar gud dem lika mycket? För enligt Bibeln så ska dessa människor straffas med diverse grymma medel, avrättning, piskning, etc. Låter inte direkt som kärlek, mer som nyckerna av en karaktär påhittad av människor med en skev världsbild.


"Jag är övertygad om att Gud har en plan med precis varje människa. Precis var och en av oss har en viktig roll att fylla!"


Jag är övertygad om att du har problem med att vara ödmjuk och att acceptera att livet inte har något mening, och att du inte är skapad av någon med en speciell plan för din existens.


Religion är ett verktyg för att kontrollera människor som inte förstår bättre, och kommer alltid innebär att godhjärtade människor gör onda saker.




Jag svarar följande till dig:

Gud älskar ALLA.

Även homosexuellla, rebeller, otrogna kvinnor, sabbats arbetare och polyteiska människor. Jag vet inte hur mycket bibel du har läst men det verkar som att du har missat en rätt så viktig del som heter Nya Testamentet.

Jag är väl medveten om att det står i en massa gamla judiska lagar att alla dessa mäniskor ska straffas och dödas och allt vad det nu är...

Men det Jesus predikar är någon helt annat! Han säger att han inte har kommit för att upphäva lagen utan för att fullborda den!

 

Det Jesus menar här är att det som står i gamla testamentet på ett sätt fortfarande gäller och är relevant. Men det finns ett undantag!

Det jag tror Jesus menar med att han fullbordar lagen är att han liksom lägger till en ny "grund regel" som liksom styr över alla de andra reglerna. Det Jesus gjorde var att ta på sig alla våra synder och sedan, genom sin död, spika fast dem på korset så vi skulle slippa bära på dem något mer.

Mose lag gäller fortfarande. Om vi vill leva ett helt syndfritt liv måste vi följa den. Så enkelt är det.

Men vi vet nog allihop att det inte skulle fungera i vårt samhälle. Det är DÄRFÖR Jesus dog för oss! När vi står där en vacker dag ansikte mot ansikte med Gud så kommer åklagaren säga: "TITTA VAD HAN HAR GJORT!!! HAN HAR JU SYNDAT VARJE DAG!!! HAN SKA TILL HELVETET!!!".

Men då kliver Jesus in och säger att "Nej! Det ska han inte alls! Jag har redan betalat hans pris! Han går fri!"

När du säger att Gud på något sätt inte älskar oss så förstår jag inte riktigt hur du menar.

 

Och vad menar du med att jag har problem med att vara ödmjuk och det där? Visst... Jag är inte världens ödmjukaste människa och jag skryter säkert rätt ofta. Men vad har det med saken att göra? Tycker du att det är ödmjukt att se sig själv som meningslös?

Och jag hänger inte riktigt med när du säger att religion är ett sätt att kontrollera människor...

Visst... Religion har missbrukats på MÅNGA sätt väldigt många gånger. Men religion och framför allt tro handlar verkligen inte om det! Det finns ingen som tvingar mig att gå till kyrkan på söndagar eller att spendera mina lördag kvällar där istället för på krogen.

Mina föräldrar är inte kristna så det är ju inte direkt så att de drar upp mig klovkan 8 på söndag morgon för att gå till kyrkan.

Jag skulle kunna sitta och argumentera hur länge som helst. Men jag vet inte vad det skulle tjäna till riktigt.

Gud älskar dig och den kärleken kan inte jag visa dig. Det kan bara Gud!

 


Gud ÄLSKAR dig!

Fattar du att Gud ÄLSKAR dig?

Fattar du HUR Gud älskar dig?

 

En vän skrev till mig att ”Gud älskar dig!”.

”Jag vet!” tänkte jag och fortsatte sedan med vad det nu var jag höll på med utan att tänka så mycket mer på det. Men sen började jag fundera på de där tre orden. Vad betyder de och vad innebär de för mig?

 

Att på riktigt älska någon är troligen det mäktigaste man kan göra. Om vi låter oss vara drivna av kärlek finns det inte mycket vi kan göra! Kärlek till en person kan förändra helt sjukt mycket på så många plan! Allt från en enda liten människa till en hel värld. Med kärlek finns det inga gränser. Det är bara att köra på full fart!

Jag skrev för ett tag sedan om olika sorters kärlek. Om du inte har läst det så rekomenderar jag dig att göra det och sedan läsa vidare.

 

Har du läst det så YEAH! Let’s GO!!!

 

Som jag skrev så kan vi människor göra helt otroliga saker om vi är drivna av kärlek! (eller helt fruktansvärda saker om vi är drivna av ”icke-kärlek”)

 

I Johannes evangeliet 3:16 står det att Gud älskar världen så grymt mycket att han offrade sin ende son för vår skull så att vi skulle slippa gå under och istället kunna leva i evighet med Honom.

 

Förtjänar vi denna kärlek?

Verkligen INTE!

 

Jag vet inte hur det är med dig men jag är fett taskig mot Gud rätt ofta.

Det är ofta jag struntar i det Han har sagt till mig, även fast jag vet att det jag gör är helt åt skogen fel! Jag ber Honom om en massa saker och sen om jag inte får det så blir jag sur och ifrågasätter Hans existens. Om han inte gör precis som jag säger så kallar jag honom för ond.

 

Vem av oss är det som är Gud egentligen?

Vi tar ett exempel:

 

Säg att jag ber Gud om massor med miljoner så jag kan köpa så mycket godis jag vill!

Antagligen kommer jag inte få massor med miljoner.

Är det för att Gud är ond?

ICKE!

Gud vet att om jag får massor med miljoner och köper en massa godis så kommer jag bli tjock och må dåligt.

 

Just det exemplet är kanske inte det bästa. Men poängen är denna:

Gud vet vad som är bra och vad som är dåligt för mig. Om jag ber honom om något som är dåligt för mig så vore han väl inte så kärleksfull om han gav det till mig? För inte ger man något dåligt till någon man älskar? Så bara för att jag inte får precis allt jag ber Gud om så betyder det inte att han inte finns eller är ond. Det betyder bara att Han älskar mig!

 

”Hur kan du vara så säker på att han finns då?!?” tänker du kanske nu?

 

Låt oss säga såhär... Jag har inga fina vetenskapliga termer eller utstuderade teorier som kan bevisa Guds existens för dig.

Det enda som kan bevisa Hans existens för dig är om du möter Honom.

Jag har mött Gud flera gånger och det är det som gör att jag kan säga att jag VET att han finns. Sen kan du komma med dina fina teorier och teser. De motbevisar mig inte ett dyft.

 

Men nu tillbaka till ämnet!

Gud älskar oss MER än vad någon människa någonsin kommer kunna älska oss!

 

En partner kan älska oss på ett sätt, en vän kan älska oss på ett sätt, ett syskon kan älska oss på ett sätt och så vidare...

Gud älskar oss på alla dessa sätt SAMTIDIGT pluss ÄNNU mera!

 

Som jag skrev innan så har vi inte gjort något alls för att förtjäna detta. Det är inte genom våra gärningar vi blir frälsta utan för att Han ÄLSKAR OSS!

 

Jag tycker det är helt fantastiskt att oavsett vilken skit jag hamnat i eller oavsett vad jag har gjort för dumheter så står Gud ändå alltid där med en öppen, varm famn och tar emot mig som om jag vore helt perfekt! Det enda jag behöver göra är att erkänna det jag har gjort. Främst inför Gud men också för mig själv!

 

Jag är övertygad om att Gud har en plan med precis varje människa. Precis var och en av oss har en viktig roll att fylla!

 

Men jag tror inte Guds plan fungerar som någon sorts karta eller så... Att så fort vi gått fel så är det kört och bara att vända om och bli ”ren igen” innan man kan komma någon vart.

 

Jag tror snarare det fungerar som en GPS.

När vi hamnat fel så räknar Gud ut bästa möjliga väg till målet från just där vi är just nu.

 

Gud älskar ALLA och han fördömer INGEN.

Det spelar ingen roll vem du är, var du kommer ifrån, vad du har gjort eller var du är på väg.

Gud vill ta emot dig och ge dig en stor fet kram ändå!

 

Han LÄNGTAR efter dig och vill ingenting annat än att hjälpa dig bli den fantastiska skapelse han har tänkt att du ska vara.

 

Think about it!

 



RSS 2.0