Att TRO på Gud



Tror du på Gud?

 

Om någon skulle ställa mig den frågan skulle jag troligen direkt säga ”Ja!” utan att tveka en sekund. Men är det verkligen så enkelt? Det var en tanke som slog mig när jag jobbade en dag. Tror jag verkligen på Gud? Tror jag på det som står i bibeln? Tror jag att det finns någon som kan höra mig när jag ber och som håller hela världen i sin hand. Tror jag på en himmel och ett helvete och ett liv efter döden? Tror jag verkligen på Gud?

I bibeln står det att vi kan säga till berg att flytta sig om vi har tro som ett senapskorn och att vi kan göra större under än de Jesus gjorde om vi ber till Fadern i Hans namn. Det står att om vi ber så skall vi få, om vi söker så skall vi finna och om vi bultar så skall dörren öppnas. Det står också att allt det vi ber om vill han ge oss. Tror jag verkligen på det här?

I bibeln står också att Gud har skapat hela jorden på bara 6 dagar. Att han vet allt, kan allt och är överallt samtidigt och för evigt. Kan jag verkligen tro på det här?

Håller man ögon och öron öppna åt rätt håll hör man ofta berättelser om hur tusentals människor hänger sina liv åt Jesus och gör helt fantastiska saker. Att blinda får sin syn tillbaka och att lama människor står upp. Detta är saker som händer IDAG.

Men tror jag verkligen på allt det här?

 

Mitt svar är fortfarande ett bestämt ”JA!”. Jag fattade för ett gäng år sedan ett beslut att tro på Jesus och det beslutet står jag fast vid. Jag har sett hur det har påverkat mitt liv och min omgivning och jag har sett Jesus verka genom tecken och mindre under.

Men tror jag verkligen på Gud? Jag tror säkerligen på att Gud FINNS, men tror jag på den Gud ÄR och det Gud KAN GÖRA?

Den frågan är inte riktigt lika soklar! Jag vill så klart tro på det, det är ju trots allt det min tro handlar om. Men gör jag verkligen det?

Jag måste nog tyvärr säga att jag nog inte tror på Gud riktigt så mycket som jag skulle kunna göra. Jag tvivlar allt för ofta på att Gud har koll på läget och litar på min egen intelligens istället, när det i själva verket troligen är så att Gud har betydligt mer koll än vad jag någonsin kan drömma om. Det är inte lätt att ta till sig och förstå alla under Gud gör och hur ofantligt stor Gud är, men som tur är behöver vi inte det.

I andra mosebok står det om hur Mose ledde judarna ut ur egypten mot det förlovade landet. Men för att komma dit måste de ta sig genom röda havet. Du känner troligen till berättelsen men det som hände var i alla fall ungefär så att Gud bad Mose lyfta sin stav över havet och då delade sig havet så de kunde gå igenom det.

Är Mose någon sorts mega man bara för det? Är han någon superhjälte? Gjorde han någon extra speciell gärning?

NEJ!

Det enda han gjorde var att lyfta sin stav över vattnet och sen stod Gud för det balla!

Jag tror att vi skulle behöva följa Mose exempel. Det är dags att börja lyfta staven och sluta skopa undan vatten med våran lilla hink. Varje människa vid sina sinnens fulla bruk vet att det omöjligen går att skopa undan röda havet med hjälp av en fjuttig liten hink.

Men går vi på Guds befallning och lyfter vår stav tar Gud fram sin feta mega hink från himlen och DÅ händer det grejer!

 

Det jag vill säga är att det är så lätt att bara tänka på vad man själv kan göra och då glömma vad Gud kan göra.

Det är dags att börja TRO på Gud!

 


RSS 2.0