Livets mening igen...

En sak slog mig idag.
Vi människor jobbar stenhårt på att lära oss en massa saker, föra vår kultur vidare, dokumentera viktiga händelser och så vidare och så vidare. Samtidigt proklamerar vi att livet i princip inte har någon mening.
Om livet inte har någon mening, utan vi är bara materia klumpar som faktiskt mest bara tar plats, vad är då meningen med att hålla på å bli "allmänbildad"?
Varför är det så brutalt viktigt att veta vem Leonardo da Vinci var? Varför måste vi veta precis hur franska revolutionen gick till och hur många kungar vi har haft i sverige? Vår mening är ju ändå bara kortfattat att födas, ta plats, äta, skaffa barn och dö.

But still...
Tydligen så ÄR det viktigt att vara allmänbildad. Tydligen så ÄR det viktigt att veta vad som har hänt i historien. Tydligen så ÄR det viktigt att förstå sig på matematik. Och tydligen så är det BRUTALT VIKTIGT att veta hur världen funkar. Annars skulle vi ju inte ha så många forskare som försöker ta reda på det hela tiden och annars skulle det ju inte vara en så pass stor fråga.
Kan man dra en enkel slutsats av dethär?

JA!

Man kan konstatera att någonting har hamnat lite snett. Våra liv saknar mening men vi försöker ändå hitta meningen med våra liv genom olika metoder i stort sett hela tiden?

Var är logiken i det?



Jag tror att livet har en mening. Vi har en större anledning än att bara "existera".
Om man ska se till hur vi fungerar rent praktiskt är vi ju inte direkt anpassade till att överleva i denhär världen. Vi har däremot lyckats modifiera världen till att passa våra behov.
Men vi har en funktion som rent praktiskt är ganska onödig. Det är funktionen att fundera om vad vi egentligen gör här.
Alla söker en mening med det de gör. Alla tänker eller känner saker som står utanför ramarna för "vad som behövs för att överleva".

Vi vill kunna ha kul med kompisar, vi vill kunna visa att vi är duktiga, vi vill bli omtyckta av någon, vi vill vara kreativa och skapa och vi vill förstå världen vi lever i.
Det har ingen direkt funktion som hjälper till att existera. Vi kan existera utan allt såntdär.
Men vi kan inte leva.




Genom att använda ett cirkel bevis skulle jag vilja säga att livet måste ha en mening eftersom vi inte klarar oss utan den.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Du är helt dum i huvudet.

2010-12-28 @ 20:34:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0